Hvordan får jeg i gang konsolidering i mitt Klimaregnskap?

I denne artikkelen viser vi steg for steg hvordan man setter opp konsolidering i Klimaregnskap.

Denne funksjonaliteten er kun tilgjengelig dersom du har lisens for Konsolidering. Selskapet må få samtykke fra selskaper, for å kunne se deres klimautslipp.

1. Gi samtykke eller dele utslippsdata

Først må du finne selskaps ID til datterselskapet ditt. Du må inn på Innstillinger og deretter Selskapsinformasjon i datterselskapets Klimaregnskaps profil, for å se selskaps ID.

Det avgivende selskapet er nødt til å dele med andre. Deretter må du videre til Tillatelser og deling for å dele aggregerte klimadata med mor og datter. Her bytter du til morselskapets profil.

På denne siden får du også en oversikt over hvilke samtykker som er aktive.

2. Konsolidering

Deretter går du til Portefølje i menyen, og det første du må gjøre er å lage et prosjekt. Største forskjellen mellom et konsolidering- og porteføljeprosjekt er at konsolidering vil fjerne interne transaksjoner mellom valgte selskaper.

I dette eksempelet lager vi et konsoliderings prosjekt.

Ved å lage et prosjekt, kan du velge sleskap som har gitt samtykke til å dele data for sine klimautslipp. Her får du muligheten til å definere eierskap og hvor stor prosent andel du ønsker av hvert selskap i rapporten.

Legg til eierskapsprosenten og inkluder prosentandelen på de valgte selskapene, og klikk deretter på lagre prosjektet

Etter vellykket opprettelse av prosjekt, kan du nå generere en grupperapport. Her kan du velge hvilket år du ønsker å rapportere på.

Da er det bare å laste ned rapporten!