Hvordan kobler jeg lønnsmodulen mot Altinn?

Her vil vi gå gjennom steg for steg hvordan du kobler lønnsmodulen mot Altinn for å kunne sende inn A-melding via systemet.

1. Du trenger både en personlig login og en systemlogin.
    For personlig login benytter du ditt personlige passord som du benytter for å logge deg inn i Altinn. Systeminlogin oppretter du i Altinn.
  2. Logg inn i Altinn. Gå inn på profil - avanserte innstillinger:

3. Her er det viktig med riktig epost og telefonnummer. Trykk på ENDRE PASSORD og skriv inn passord. Huk av for tillat innsending fra applikasjon

4. Dette skal inn i din personlig innlogging ved onboarding, eventuelt inne på profilen din inne i lønnsmodulen. Gå til Administrasjon - profil i lønnsmodulen.
  5. Videre kan du skrolle ned i avanserte innstillinger i Altinn og finne «legg inn datasystem». Her legger man inn 24sevenoffice og får et brukernavn samt velger et passord.

Har du ikke denne muligheten kan det tyde på feil tilgang i ALTINN!

SystemID en skal legges inn i lønnsmodulen under systeminlogging i onboardingen eller inne på administrasjon - innstillinger - Altinn inne i lønnsmodulen.

Personlig Altinn passord fungerer med både æøå samt spesialtegn

Passord for SystemID fungerer med spesialtegn, men IKKE æøå

Se oversikt over brukernavn og passord kreves for oppkobling mot Altinn fra 24SevenOffice Lønn her:

Disse må derfor være korrekt for å kunne sende/motta beskjeder fra Altinn.

SMS forespørsel
Systemets brukernavn (System ID)
Brukerens personnummer
Brukerens Altinn passord

Hente fra Altinn (A-melding, skattekort)
Systemets brukernavn (System ID)
Brukerens personnummer
Brukerens Altinn passord

Hente returer på innsendelser til Altinn
Systemets brukernavn (System ID)
Systemets passord

Sende til Altinn (A-melding, Inntektsmelding, Forespørsel om skattekort
Systemets brukernavn (System ID)
Systemets passord