Hur använder jag Autobokför?

Autobokföring ger dig möjlighet att automatiskt bokföra fasta inkommande fakturor. För att kunna använda autobokföring måste du ställa in några regler för de fakturor som kommer in.

I denna artikel beskriver vi hur du kan ställa in dessa regler.

1. Öppna bokföringsmodulen och navigera till Autobokför i menyn till vänster. Där hittar du en lista med fakturor där du kan ställa in regler för autobokföring. Se till att debetkonto är korrekt inställt på leverantören i CRM.

2. Bokföring
    Här väljer du om du vill använda manuell eller autobokföring. Genom att välja autobokföring sker processen automatiskt framåt.

3. Avdelning
    Här kan du ange vilken avdelning fakturan ska bokföras mot eller välja att inte ange någon avdelning.

4. Tilldelat maxbelopp (SEK)
    Här kan du ange en maxgräns för automatisk bokföring av fakturan. Genom att exempelvis ställa in 30 000 kr kommer systemet att automatiskt bokföra alla fakturor under detta belopp.

5. Genom att titta på tidigare mottagna belopp i kolumnen kan du enkelt sätta en beloppsgräns baserat på tidigare fakturor.
  6. Klicka på uppdatera för att spara reglerna.
  7. När fakturorna har blivit bokförda kommer de automatiskt att visas i bankmodulen och kan godkännas där.