Hur bokför jag flera tillgångar?

Här går vi igenom hur du kan bokföra flera tillgångar samtidigt.

För att komma till bokför fler tillgångar, klicka på de tre prickarna längst upp till vänster och välj "Bokför fler tillgångar".

När du klickar på "Bokför fler tillgångar" kommer du till en vy med tre flikar.

Tillgångar som ännu inte är fullt avskrivna

Detta gäller tillgångar som har påbörjat avskrivning i tid, men som ännu inte är helt avskrivna.

Här kan du välja enskilda tillgångar eller helt enkelt markera alla längst upp till vänster för att markera alla oavsett antal tillgångar, sedan kan du välja att antingen:

Bokför avskrivningar för nästa månad: bokföra avskrivningar för varje enskild månad, oavsett hur långt de har kommit i processen.

Resten av livslängden: bokföra avskrivningar för hela livslängden oavsett hur långt de har kommit i processen.

Tillgångar som inte har avslutat avskrivningen för detta år

Detta gäller tillgångar som har påbörjat avskrivning men som ännu inte är helt avskrivna under detta år.

Här kan du registrera avskrivningarna för återstoden av detta år (det nuvarande kalenderåret).

Tillgångar som ännu inte har påbörjat avskrivningar

Detta gäller för tillgångar som ännu inte har påbörjat avskrivningar i tid.

Här kan du registrera avskrivningar för hela livslängden.