Hur bokför jag lön utan reskontra?

Om du inte vill bokföra lönen på reskontran kan du välja att göra en annan inställning. Här kommer vi att gå igenom hur du ställer in för att bokföra lönen utan reskontra på de anställda.

1. Gå till Inställningar och bokföring.
  2. Avmarkera rutan för att bokföra lönen på reskontron. På LEVERANTÖR, LÖN ska fältet vara tomt. Kontot för löneutbetalning under Bokföringskonton bör vara driftskontot, till exempel konto 1920.

3. Fyll i reskontranummer för skatteavdrag, AGI och förskottsinnehållning.
  4. Under avsnittet för löneutbetalning inom fliken Bokföring kommer bokföringen att se ut på följande sätt:

Om du väljer att använda bankmodulen i 24SevenOffice för att betala löner måste lönen bokföras mot reskontran.