Hur bokför jag med valuta?

När du ska bokföra en faktura i en annan valuta måste du se till att du har lagt in valutan under Bokföring - Inställningar - Valuta. Du kan läsa om hur du skapar en valuta här.

1. Gå till Bokföring -> Bokföring. Lägg till kolumnen "Utländskt valutabelopp" genom att klicka på den lilla kugghjulet och markera "Utländskt valutabelopp".

2. När du bokför en faktura i valuta fyller du i alla fält som vanligt. När du kommer till beloppet, går du till "förd till"-kolumnen för valutan, väljer valutan du ska bokföra i och skriver in beloppet i fältet för utländskt valutabelopp. Då kommer systemet automatiskt att räkna om beloppet till svenska kronor i beloppskolumnen.

Se exempel:
  3. När du ska bokföra en inköpsfaktura på 1000 EURO, väljer du först Euro i valutakolumnen och anger 1000 som det utländska beloppet. Därefter omvandlas beloppet automatiskt till svenska kronor i beloppskolumnen, vilket i detta fall blir 11 534,87 SEK.

4. Bokför när alla uppgifter är ifyllda.