Hur läser jag lönespecen?

I denna artikel kommer du att hitta information om var du hittar din lönespecifikationen och hur du läser den.

Logga in på me.24sevenoffice.com med email och lösenord via dator eller mobil.

Du kommer då direkt in till samlingssidan med alla dina utställda lönespecifikationer. Klicka på den du vill öppna för att se en sammanfattning av lönespecifikationen. Där ser du händelse, antal och belopp för alla händelser.

För att se hela lönespecifikationen, klicka på "Se lönespec". Då öppnas en ny bild.

Högst upp ser du avsändare och deras adress och orgnr till vänster, samt mottagare och deras adress till höger.

Under du ser alla händelser som finns med i lönespecifikationen uppdelat i kolumner för:

Benämning: Vilken händelse det avser

Period: Vilken period det avser

Antal: Hur många timmar eller dagar det gäller

aPris: Pris för händelsen före skatt

%: Procentuella tillägg eller avdrag

Belopp: Vilket belopp det avser

Under händelserna ser du när nettolönen ska betalas ut och hur mycket som ska utbetalas.

Längre ner i lönespecen står "Avdragen skatt" och "Kontant bruttolön" presenterad både för perioden och året.

Längst ner ser du ser du hur många semesterdagar du har intjänade och sparade.