Hur man lägger till periodiseringar på order/fakturor

Här visar vi dig hur du går tillväga för att lägga till periodisering på order och fakturor, antingen per vara eller hela ordern.

För att kunna periodisera order måste du ha fältet Periodisering tillgängligt när du skapar en ny order. Det kan ställas in för hela ordern eller per artikelrad. Läs mer här.

Periodisera hela ordern

Fyll i fältet för periodisering i det övre delen av orderbilden.

Datumet du väljer är startdatumet för periodiseringen. Antal månader anger hur många månader som ska periodiseras.

Periodiseringen kommer att gälla för alla produkter som läggs till i ordern.

Skärmbild 2024-02-27 155806

Periodisera per vara

Fyll i fältet för periodisering på varufältet.

Datumet du väljer är startdatumet för periodiseringen. Antalet månader anger hur många månader som ska periodiseras.

Periodiseringen kommer bara att gälla för den varan du har lagt den på.

Skärmbild 2024-02-27 161301

Det är inte möjligt att periodisera sammanslagna beställningar.