Hur man ställer in ett nytt distributionsflöde

Inte alla kunder ska hanteras lika eller följa standarddistribution. Här visar vi dig hur du kan ställa in en ny distributionsväg.

Ett distributionsflöde är en samling regler för hur systemet ska behandla en faktura när den ska distribueras. Man kan lägga in flöden baserat på antingen Land eller kund/kundgrupp.

Systemet har ett standardflöde som gäller för alla kunder om man inte lägger in egna distributionsflöden. Standardflödet innehåller metoden E-post. Om fakturamottagarens e-postadress inte är registrerat på fakturan, lägger fakturan sig till manuell behandling i utskicksöversikten.

För att skapa nya distributionsvägar gör du följande:

1. Klicka på ”lägg till” för att skapa ett nytt distributionsflöde.
  2. Ge flödet ett namn, i vårt exempel ”Ny distributionsflöde".
  3. Konfigurera prioriteringarna genom att dra och släppa önskad distributionsmetod på önskad prioritetsnivå i regelhierarkin. I vårt exempel placerar vi metoden «Epost» som första och «CloudPrint» som andra metod i flödet. Rekommenderat flöde är Peppol först och E-post som nr 2. Läs mer om Peppol här.
  4. Gå till fliken Mottagare och välj vilket land eller vilka kunder / kundtyper som distributionsflödet ska gälla för. Om du inte lägger in något här som kommer detta distributionsflöde att gälla alla kunder.

mceclip0