Hur påverkar strukturvaror lagerantalet?

Hur strukturvaror påverkar lagerantalet beror på hur strukturprodukten har konfigurerats. Här är en översikt över olika sätt strukturvaror kan påverka lagerantalet.

1. Med '"Sammanlagt pris" använder man inte antalet i beställningen för huvudprodukten själv. Då räknar man bara ned underdelarna.

Skärmbild 2024-02-15 112426
  2. Med "Fixed price" finns inte underdelarna med i beställningen, så då räknar man bara ner huvudprodukten i lagerantalet.

Skärmbild 2024-02-15 112657
  3. Med "Fixed price" och "Inkludera underprodukter på faktura" i bockat räknar både huvudprodukten och underdelarna ner i lagerantalet.

Skärmbild 2024-02-15 113017

Hur får man underprodukterna att räkna på lagerantalet samtidigt som de inte syns på fakturan?

1. Använd "Fixed price" och markera för "Inkludera underprodukter på faktura".
  2. Skriv själv in vad inköpspriset totalt är för huvudprodukten.
  3. Markera inte för lagerhantering på huvudprodukten, men markera för lagerhantering på underprodukterna.
  4. När du fakturerar huvudprodukten kommer du att se både huvudprodukten och underprodukterna på ordern, men underprodukterna kommer att vara gråmarkerade så att de inte visas på fakturan.
  5. Då får du upp täckningsgraden och alla undervaror räknas ner från huvudlagret utom huvudstrukturvaran.