Importfält för Företag och Leads

Alla kolumner som ska importeras måste formateras som text i Excelarket. Om detta inte görs löper du risken att data inte importeras till 24SevenOffice.

Lär dig hur du importerar och använder importguiden genom den här artikeln

Det går att lägga till radbrytningar i adresser som importeras genom importguiden. Genom att inkludera <br> eller <BR> där du vill ha radbrytningen kommer taggen att ersättas med en radbrytning vid importen.

Följande fält stödjer för närvarande radbrytningar:

Kundimport:

• CompanyPostStree

• CompanyVisitStreet

• CompanyInvoiceStreet

• CompanyDeliveryStreet

Importfält för företag och leads

Importfält

Förklaring

CompanyID

Kundnummer

CompanyName

Kundens namn eller efternamn vid uppdatering av privatkunder

CompanyGovNo

Organisationsnummer

CompanyNickname

Smeknamn

CompanyPhone

Telefonnummer

CompanyMobile

Mobiltelefonnummer

CompanyFax

Faxnummer

CompanyEmail

E-postadress

CompanyInvoiceEmail

E-postadressen för fakturor som är placerad under fliken Inställningar på kund-/leverantörskortet.

CompanyCountry

Land

CompanyPostStreet

Postadress

CompanyPostPostcode

Postnummer

CompanyPostPostarea

Postort

CompanyPostCity

Post stad

CompanyPostState

Postnummerområde

CompanyVisitStreet

Besöksadress (denna används för privatkunders adresser)

CompanyVisitPostcode

Postnummer för besöksadress (används för postnummer till privatkunder)

CompanyVisitPostArea

Besöksort (används för postort till privatkunder)

CompanyVisitCity

Besöksstad

CompanyVisitState

Besöks län

CompanyInvoiceName

Fakturanamn (om det ska vara annorlunda än kundens namn)

CompanyInvoiceStreet

Faktureringsadress

CompanyInvoicePostCode

Postnummer för fakturering

CompanyInvoicePostArea

Postort för fakturering

CompanyInvoiceCity

Faktureringsstad

CompanyInvoiceState

Faktureringsregion

CompanyInvoiceCountry

Land för faktureringsadressen

CompanyDeliveryStreet

Leveringsadress

CompanyDeliveryPostCode

Leveringspostnummer

CompanyDeliveryPostArea

Leveransadressstad

CompanyDeliveryCity

Leveransadressstad

CompanyDeliveryState

Leveranspostregion

CompanyDeliveryCountry

Land för leveransadressen

CompanyBankAccountNo

Bankkontonummer,  BBAN, plussgiro, bankgiro och IBAN.

CompanyOwner

Företagets ägare/ansvariga. För att lägga till denne i systemet, bör du först skapa den anställde och sedan använda den anställdas ID i detta fält. Du hittar den anställdes ID genom att gå till modulen Administration - Anställda och under fliken Anställningsinställningar på den anställdes kort.

CompanyIndustry

Bransch. Använd bransch-ID som du hittar genom att gå till modulen Administration - Inställningar - CRM och Branscher.

CompanyStatus

Statusnamn, ej ID

CompanyCategory

Lägg till kategorier för nya kunder/leverantörer

CompanyIdAlternative

Alternativt kundnummer. Du hittar detta fält under fliken Tilläggsinfo på kund-/leverantörskortet.

CompanyUseFactoring

Om kunden ska använda factoring, ange 1. Annars, ange 0.

CompanyInvoiceMethod

Faktureringsmetod. Vid val av faktureringsmetod kan du använda antingen texten som finns under inställningarna eller ID-numren.

Översikt över ID-nummer:

0: Standard faktureringsmetod.

1: Skriv ut faktura

2: Skicka via e-post

3: Skicka som eFaktura

CompanyCustomerLedger

Kundreskontranummer.

CompanySupplierLedger

Leverantörsreskontranummer.

CompanySupplierAccountDebet

Kontonummer för debet som är inställt under Leverantörsinställningar på fliken Inställningar.

CompanySupplierAccountCredit

Kontonumret för kredit finns under Leverantörsinställningar på fliken Inställningar.

CompanyPaymentTime

Betalningstid

CompanyPaymentTimeSupplier

Leverantörens betalningstid

CompanyDiscount

Rabatt

CompanyUsePrice

Prislistan som kunden ska använda. Ange namn eller ID på prislistan.

CompanyProfit

Resultat (Ekonomisk)

CompanyTurnover

Företagsvinst (Ekonomisk)

CompanyNrOfEmp

Antalet anställda på företaget

CompanyWebsite

webbadress

CompanyNote

Vid import av filer med noteringar som är längre än 255 tecken, se till att det finns en notering som är längre än 255 tecken på den första raden i importfilen. Om detta inte görs kommer importen att begränsa noteringsfältet till nvarchar(255), vilket resulterar i att stora noteringar kapas till 255 tecken.

CompanySupplier

Avgör hur företaget ska visas i systemet. Värdet 0 innebär att det är en kund, medan värdet 1 innebär att det är både kund och leverantör.

CompanyInvoiceReferenceNo

Fakturareferens

CompanyGlnNumber

GLN nummer