Kom igång med AI

Med AI-assistenten kommer redovisningen för dina klienter att revolutioneras genom att automatisera hanteringen av inkommande fakturor.

Artikeln du läser genomgår för närvarande ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest uppdaterade informationen möjligt.

Artificiell intelligens (AI) är algoritmer som används för att tolka och läsa information från dina inkommande fakturor. AI Assistant lär sig av dina historiska data och bokföringar på mikronivå för att uppnå fullständig autonom fakturahantering. Dessutom har vi en unik datamängd med över 500 miljoner verifikationer som bidrar till förutsägelser på makronivå. AI Assistant genomgår en kontinuerlig inlärningsprocess och förbättras genom förändringar som görs för varje klient.

Med denna lösning kommer du att få en digital medarbetare som resonnerar som människor och arbetar automatiskt. Detta frigör tid så att dina anställda kan fokusera på värdeskapande och rådgivande arbete i företaget samt vara bra rådgivare internt och gentemot sina kunder.

AI Assistant är en tilläggstjänst som konfigureras tillsammans med våra systemrådgivare. När detta är genomfört kommer du att ha tillgång till AI Assistant direkt från 24SevenOffice. Systemet fungerar i alla webbläsare, men vi rekommenderar Google Chrome för den bästa användarupplevelsen.

Navigera till AI Assistant via Dashboard > Redovisning > AI Assistant. Här kommer du att se en behörighetsstyrd åtkomst till AI-mottag och AI-attestering.

I AI Assistant-modulen hittar du en navigationsrad längst upp på skärmen med olika funktioner. Vilka alternativ du ser i menyn varierar beroende på vilka behörigheter du har. Om du har flera klienter i AI Assistant kan du enkelt byta mellan dem längst upp till vänster på skärmen.

Olika användartillgångar i AI Assistant.

• Administratörsanvändare
  • Redovisningskonsult/Fakturahanterare
  • Attesterare

Detta bör du göra innan du börjar använda AI Assistant:

• Kontakta oss för att aktivera AI Assistant.
  • Skapa användare som ska ha åtkomst till AI Assistant.
  • Aktivera appen 24SevenOffice Redovisning.
  • Sätt upp ett attestantflöde.
  • Få en översikt över snabbtangenterna.

Kom igång med AI

- Hur skapar jag min AI användare

- Hur väljer jag notisinställningar för fakturor att attestera

- Hur loggar jag in i mobilappen

- Hur attesterar jag fakturor via dator

- Hur attesterar jag fakturor via mobilapp

Hur skapar jag min AI användare?

1. Logga in i 24SevenOffice på en dator
  2. Klicka på bokföring i menyn på vänster sida
  3. Klicka på AI attestering (“Web approval” om du har språket på engelska). Då öppnas en ny flik i webbläsaren och din AI användare är skapad. Du kan då stänga fliken igen.

Nästa steg är att vi ger dig rätt behörighet så det är på plats när du får din första faktura att attestera. Detta gör vi i bakgrunden när du har upprättat din användare och det är inget du behöver tänka på.

Hur väljer jag notis inställningar för fakturor att attestera?

1. Logga in i 24SevenOffice och gå till Bokföring > AI attestering
  2. Klicka på din profil uppe i högra hörnet (cirkeln)
  3. Klicka på inställningar

Där finns tre alternativ för attest-notiser:

E-post per faktura: Ett mail för varje faktura du blir tilldelad att attestera

E-post per dag: Ett mail varje dag kl 09.00 med en uppsummering på alla fakturor som väntar på din attest

App-notis per faktura: Funktion som kommer snart

Hur loggar jag in i mobilappen?

Alla som har skapat sin AI användare kan nu ladda ner den nya mobilappen som ni kan använda för att attestera fakturor. Se nedan vad som ska göras.

1. Skriv till 24SevenOffice support via mail (support@24sevenoffice.com) eller chatten i systemet (nere i högra hörnet inne i AI) och be dem att aktiverar er e-postadress för mobilappen till AI.
  2. När ni fått besked från vår support att er e-postadress är aktiverad så kan ni ladda ner appen som heter 24SevenOffice AI Approval. Se hur appen ser ut nedan.
  1. Öppna appen och skriv in den e-postadress du använder för att logga in i 24SO.
  2. Klicka på Glömt lösenord. Du kommer att få ett e-postmeddelande (kontrollera även skräppostmappen) med en länk för att skapa ett nytt lösenord. Observera att detta lösenord endast gäller för mobilappen. Vi rekommenderar att du använder samma lösenord som du har för 24SevenOffice för att undvika förvirring.
  3. När det nya lösenordet har skapats kan du gå tillbaka till appen och logga in med din e-postadress och det nya lösenordet du just har skapat.

Hur attesterar jag fakturor via dator?

1. Logga in i 24SevenOffice och klicka på Bokföring > AI attestestering/ Webb approval.
  2. Klicka på pilen till höger för att förhandsgranska fakturan i ett internt eller externt fönster.
  3. Du får upp en lista med alla fakturor som väntar på din attest. När du har kontrollerat fakturan och ska attestera eller avvisa den, markerar du fakturan genom att klicka på mellanslagstangenten eller genom att bocka i rutan längst till vänster om fakturan. Klicka sedan på Attestera eller Avvisa längst upp till vänster.
  4. Du får då upp en ny ruta med en översikt över fakturan du attesterar och har möjlighet att lägga till en kommentar.

Hur attesterar jag fakturor via mobilappen?

1. Logga in i vår app som heter 24SevenOffice AI Approval.
  2. Där får du upp en översikt över hur många fakturor du har att attestera.
  3. Klicka på “Go to approvals” för att se dina fakturor.
  4. Tryck och håll ned en av fakturorna för att se en förhandsgranskning. Där kan du välja att attestera eller avvisa fakturan längst ner.

5. Du kan även klicka på en av fakturorna du vill attestera för att se alla detaljer. Här kan du granska information som belopp, leverantör, projekt, med mera. När du är klar klickar du på Attestera eller Avvisa längst ner på sidan.