Kom igång med arbetstyper i Busy

Skapa din första arbetstyp i Busy genom att följa den här hjälpartikeln.

Arbetstyper i Busy

Alla timmar i Busy förs på ett projekt och en arbetstyp. I den här artikeln går vi igenom hur du skapar din första arbetstyp i Busy.

Lägg till arbetstyper

För att skapa en arbetstyp går du till sidomenyn och klickar på "Mer" → "Arbetstyper". Klicka sedan på "Lägg till tagg" högst upp till höger.

Skärmbild 2024-03-22 152558

Du kommer då att se detta fönster. För att skapa en arbetstyp måste du fylla i följande punkter:

1. Namn på arbetstypen: Till exempel semester, design, kompensationstid, etc.

2. Tidsbanktyp: Välj vilken typ av tidsbank du vill att arbetstypen ska kopplas till. Om du behöver veta mer om de olika typerna av tidsbanker kan du läsa vår hjälpartikel: Inställning av timebanken i Busy.

3. Kategori: Om du har skapat kategorier för arbetstyper kan du välja om du vill lägga till arbetstypen i en kategori.

Skärmbild 2024-03-22 152840

Klicka slutligen på "Spara" för att skapa arbetstypen. Då kommer du att komma till sidan för arbetstypens inställningar. Här kan du välja ett standard timpris för arbetstypen om ni har ett. Du kan även lägga till arbetstypen på projekt genom att klicka på "Hantera projekt". Kom ihåg att arbetstypen måste vara kopplad till ett projekt för att vara synlig vid tidsregistrering!

Skärmbild 2024-03-22 154039

Kategorier i Busy

Vad är en kategori?

Kategorier används vanligtvis för att organisera olika arbetstyper med liknande användnings fall. Kategorier kan till exempel göra det enklare att lägga till arbetstyper på projekt genom att man kan lägga till en hel kategori åt gången. Det är också möjligt att gruppera efter kategorier i rapporterna.

Lägg till en kategori

Inne på "Mer" → "Arbetstyper" hittar du en flik som heter "Kategorier".

Skärmbild 2024-03-22 154417

Om du klickar på "Lägg till kategori" kommer du att se detta fönster där du kan ge kategorin ett namn och en beskrivning:

Skärmbild 2024-03-22 154554

Inne i kategorin kan du också lägga till en eller flera arbetstyper.

Skärmbild 2024-03-22 154703