Kom igång med bankavtal.

För att hantera dina inbetalningar och utbetalningar i systemet behöver du konfigurera ett bankavtal. Vi går igenom hur du kommer igång med att konfigurera ett nytt bankavtal i 24SevenOffice.

1. Klicka dig in på Bank -> Administration -> Avtal -> + Nytt Avtal.

Skärmbild 2024-01-19 133409
  2. Du kommer nu till beställningsformuläret för bankavtalet.
    Första steget är att fylla i vilken bank du kommer integrera med. Om du inte hittar din bank, välj integration med Nets.

Skärmbild 2024-01-19 144234
  3. Nu måste du fylla i information om avtalet, det är här viktigt att du som sätter upp det vet vilka inställningar för bankavtalet ni önskar.

Avtalsnummer är samma som organisationsnummer för företaget.

Skärmbild 2024-01-19 154555

Därefter anger du kontaktinformation och ställer in huvudbokskonto, verifikationstyp och betalningskod utlandstransaktioner. De flesta använder verifikationsart 4 och på betalningskod utlandstransaktioner 101 varuexport/varuimport. Ange sedan bankkontot som du vill att avtalet ska gälla för.

Skärmbild 2024-01-19 154955

Skärmbild 2024-01-19 155109
  4. Sista steget är att slutföra beställningen av bankavtalet. Det finns olika praxis hos bankerna för hur man kan slutföra beställningen och du kommer bli länkad till bankens hemsida där du kommer att få signera avtalet.
  5. Innan bankavtalet är aktiverat kommer det att visas med ett gult timeglas och statusen "väntar".
  6. När banken har satt upp avtalet kommer de att meddela oss att aktivera avtalet i 24SevenOffice. Ditt avtal kommer att markeras i grönt under avtal.

Skärmbild 2024-01-19 165144
  7. När avtalet är aktiverat och grönt rekommenderar vi att ni går igenom inställningarna och ställer in rätt konto som "standard". Aktivera även autobokföring för att spara tid!
  8. Det är också klokt att överväga en maxgräns för automatisk öresavrundning.

Skärmbild 2024-01-19 165250