Kom igång med Busy och 24SevenOffice Lön.

Denna artikel visar hur du kan hämta löneinställningar från 24SevenOffice Lønn och skicka tillbaka löneunderlaget.

Slå på lönefunktionen och hämta löneinformation

Om du använder 24SevenOffice Lön är Busy tidrapportering redan fullständigt integrerat. För att komma igång går du till Inställningar -> Lön och väljer 24SevenOffice Lön som lönesystem.

All löneinformation har nu hämtats från lönesystemet. Om du har gjort några nyliga ändringar som du vill hämta in till Busy, kan du klicka på "Hämta löneinfo" längst upp till höger.

För att få överblick över lönsamhet och information om anställda kan du antingen scrolla nedåt på sidan eller klicka på punkterna i vänstermenyn.

Konfigurera inställningar i Busy

Som tidigare nämnt hämtar Busy information från 24SevenOffice Lön. Trots detta har du möjlighet att göra vissa val i Busy.

1. Inställningar för löneexport

Under format för löneexport kan du välja om du vill inkludera projektnummer i löneexporten, så att lönelinjerna fördelas på projekt och avdelningar när de överförs till lönesystemet. Du kan också välja att "Inkludera datum för timregistrering". Det innebär att lönelinjerna fördelas per dag, så att datumet då tiden faktiskt registrerades tas med till lönesystemet.

2. Lönearter

Inom lönelement hittar du alla lönelement som finns i lönesystemet. Genom att klicka på varje löneelement kan du välja vilka som ska vara synliga vid tidsregistreringen, så att anställda själva kan lägga till dem som tillägg på sina timmar.

Observera att du inte kan ändra namn och lönekod i Busy för en löneart som hämtats från 24SevenOffice Lön. Dessa ändringar måste göras direkt i 24SevenOffice Lön.

3. Timlön

Vid timlön kan du välja vilka anställda som får timlön (1) och en standard löneart för arbetstid (2).

Du har också möjlighet att ange om tiden som registrerats för vissa arbetsuppgifter ska generera en annan löneart i listan längst ner (3).

4. Lönart för utbetalningar

Här väljer du vilken löneart övertidsutbetalningar och timavdrag ska kopplas till i lönesystemet. Om du inte vill inkludera detta i löneutbetalningen kan du stänga av inkluderingen av utbetalningar i löneexporten.

Observera att denna artikel hänvisar till allmänna inställningar för lönehantering, eftersom Busy även kan användas med andra lönesystem. Artikeln du precis har läst går igenom hur löneinställningarna fungerar med 24SevenOffice Lön.

Observera: Om Busy inte kunde automatiskt koppla de anställda måste du välja rätt anställningsnummer i rullgardinsmenyn vid första godkännandet.