Kom igång med ditt arbetsområde i Busy

Förbered Busy för första timredovisningen! Skapa ditt arbetsområde, projekt och arbets-typer.

Använder ditt företag redan Busy? Se Hur man registrerar tid

Registrera användare och skapa arbetsområden

Ska du använda Busy tillsammans med 24SevenOffice? Se Hur man kopplar Busy med 24SevenOffice

För att komma igång med Busy måste du först registrera en användare. Detta görs från https://app.busy.no/register. Här kan du välja att registrera dig med e-post och lösenord eller med ditt Google-konto:

Skärmbild 2024-03-21 150632

Skapa arbetsområde

Efter att du har registrerat en användare kommer du att komma till skapandet av ett arbetsområde. Ett arbetsområde innehåller användare och projekt, och man använder vanligtvis företagsnamnet som namn på arbetsområdet. När du har valt ett namn, klickar du på "Skapa ditt arbetsområde".

Skärmbild 2024-03-21 151912

Tidslinjen

När du har skapat ett arbetsområde skickas du till tidslinjen. Detta är huvudsidan i Busy, Där sker det mesta av tidregistreringen. Innan du kan registrera din första timme måste du ha ett projekt att registrera på.

Skapa ett projekt

Skapandet av det första projektet är enkelt.

Gå till Projekt

Genom att klicka på knappen  i sidofältet som heter kommer du att se tre olika alternativ. För att skapa ett projekt, klicka på "Projekt".

Skärmbild 2024-03-21 155133

Här kommer du att se en översikt över alla pågående projekt som finns. Genom att trycka på "Lägg till projekt" kan du skapa ett nytt projekt.

Skärmbild 2024-03-21 160544

Projektinformation

Ett nytt fönster visas där du fyller i detaljerna för det nya projektet. Varje projekt representerar ett pågående arbete i företaget och har ett namn (1), en valfri färg (2), kan vara fakturerbart (3) och kan vara öppet (4). När du har valt inställningar trycker du på "Spara" för att skapa projektet.

Skärmbild 2024-03-22 103845

Exempel: Du driver en designbyrå där du har fått i uppdrag att skapa en reklamkampanj för 24SevenOffice. Du skapar därför ett projekt med namnet "Reklamkampanj för 24SevenOffice", så att tid kan registreras för detta uppdrag. Du sätter projektet som fakturerbart, eftersom ditt företag ska ta betalt för dessa timmar. Det finns några personer i företaget som inte ska delta i projektet, så projektet sätts inte som öppet.

Skärmbild 2024-03-22 104437

Lägg till arbetstyper

När projektet har skapats skickas du till projektsidan för projektet. För att kunna föra timmar på ett projekt måste du ha åtminstone en arbetstyp. En arbetstyp kategoriserar arbeten inom ett projekt.

Exempel: Din designbyrå har projektet "Reklamkampanj för 24SevenOffice". Du vill veta hur mycket tid ni spenderar på det faktiska designarbetet jämfört med möten med kunden.

Klicka på "Hantera arbetstyper" för att lägga till en arbetstyp:

Skärmbild 2024-03-22 110730

Nu kommer ett nytt fönster upp där du kan välja mellan befintliga arbetstyper eller skapa nya. För att skapa en ny arbetstyp skriver du in namnet på arbetstypen i fältet där det står "Sök eller skapa".

Skärmbild 2024-03-22 111310

Om arbetstypen inte redan finns har du möjlighet att skapa en ny arbetstyp. Klicka på "Skapa tagg" och "Bekräfta" för att skapa en ny arbetstyp. Du kan upprepa dessa steg för att lägga till så många arbetstyper som du behöver.

Skärmbild 2024-03-22 112221

Om du vill välja mellan befintliga arbetstyper kan du markera dem du vill ha i listan som kommer upp (1), eller söka efter dem i sökfältet. Klicka på "Bekräfta" (2) för att lägga till arbetstyperna.

Skärmbild 2024-03-22 112413

Registrera dina första timmar

Busy är nu redo för tidsredovisning!

Nedan har vi lämnat genvägar till hjälparticklar för tidsregistrering