Kom igång med order i Busy för fakturering i 24SevenOffice.

Den här artikeln beskriver hur du som administratör konfigurerar orderfunktionalitet i Busy för fakturering från 24SevenOffice.

Börja med att kontrollera att "Ordrefunktionalitet" är aktiverad under "Inställningar" → "Allmänt".

När detta är aktiverat kommer du att få en ny flik i inställningarna som heter "Ordre". Här kan du välja vilka inställningar du vill ha för ordrefunktionaliteten. Det viktigaste här är "Distributionsmetod", som ska ställas in på "Skapa i 24SevenOffice".

De övriga inställningarna på sidan kommer att förklaras steg för steg nedan:

1. Startdatum för order: När ni börjar använda order i Busy kan det vara fördelaktigt att bestämma ett startdatum. Startdatumet gör att alla timmar från och med detta datum kommer att inkluderas i ordremodulen.

2. Distributionsmetod: Skapa i 24SevenOffice om ni använder Busy med 24SO.

3. Inkludera icke-godkända poster: Alla timmar som bokförs efter startdatumet kommer att inkluderas i ordremodulen om denna är "avstängd". Om den är "på" kommer endast godkända poster att inkluderas i ordremodulen.

4. Inkludera icke-godkända kostnader: Alla kostnader som bokförs efter startdatumet kommer att inkluderas i ordremodulen om denna är "avstängd". Om den är "på" kommer endast godkända kostnader att inkluderas i ordremodulen.

5. Inkludera redan överförda timmar och kostnader: Om aktiverad kommer timmar och kostnader som redan har överförts till 24SevenOffice att kunna läggas till på order. Om den är avstängd kommer de inte att kunna göra det.

6. Inkludera bilagor på order: Bestämmer om tid- och kostnadslistan ska läggas till som standard på order. Detta kan också justeras per order.

7. Produkt för fastpris: Standardprodukt för fastprisrader.

8. Standard fakturatext: Standard fakturatext som kommer att ingå på alla order.

9. Standard gruppering för orderlinjer: Väljer om du vill att orderlinjerna ska grupperas efter arbetskategori eller inte ha någon gruppering.

10. Gruppera per uppgift på uppgiftsdrivna projekt: Om denna är på kommer man automatiskt att gruppera efter uppgifter på uppgiftsdrivna projekt i ordre. Detta kan dock överstyra per projekt.

Om du är ansluten till 24SevenOffice har du också möjlighet att aktivera ordreinställningar för vidarefakturering längst ner på sidan.

Här behöver du välja en standardprodukt för vidare fakturering och ange vilka konton Busy ska använda för att söka efter fakturor för vidare fakturering.

Nu är din order färdig konfigurerad!