Kom igång med Projektmodulen - Ditt första projekt

Kom igång med projektmodulen i 24SevenOffice. Denna artikel går igenom inställningar, konfiguration och skapande av ditt första projekt i 24SevenOffice.

Projektmodulen i 24SevenOffice kan användas på många olika sätt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du konfigurerar den som ett verktyg för projektledning.

Vill du lära dig om tidsrapportering i projekt? Utforska Busy tidsrapporteringsverktyg

1. Ytterligare behörigheter i projektmodulen.

Om projektmodulen är låst för dig måste du be administratören för företaget att ge dig åtkomst till modulen. Om du själv är administratör kan du göra detta via Användaradministration.
I projektmodulen i 24SevenOffice finns även möjligheten att fakturera, den är som standard avstängd och måste aktiveras manuellt. Kom ihåg att trycka på Spara längst ner (syns inte i videon).

Inspelning2024-01-22162830-Trim-ezgif.com-video-to-gif-converter

2. Inställningar i Projektmodulen

Skärmbild 2024-01-22 145936

I inställningarna för Projektmodulen kan du lägga till eller ändra nuvarande Typer, Statustyper, Understatusar och Nummerserier. Dessa är olika variabler du kan tilldela ditt projekt och filtrera på i projektlistrapporten. Det är också på detta sätt du kan skilja mellan aktiva och inaktiva projekt. Projekt med aktiv status kommer endast att ha tids registrering i Busy och faktureras i 24SevenOffice. Ett projekt med inaktiv status kan inte användas förrän statusen ändras.

Här kan du även konfigurera personliga inställningar för din användare på klienten eller återställa raderade projekt.

För att använda "kopiera projektuppgifter" måste du ha skapat ett uppgiftsdrivet projekt.

Om du har aktiverat fakturering i projektmodulen kan du även konfigurera fakturainställningar. Dessa gäller endast vid fakturering från projektmodulen.

Skärmbild 2024-01-22 150223

När du har gått igenom inställningarna och ställt in dem enligt dina behov kan du stänga fönstret.

3. Bli bekant med Dashboarden i Projektmodulen

Skärmbild 2024-01-22 152126

Projekdashboarden i 24SevenOffice är i tre delar så att du som projektledare får bästa möjliga översikt över kommande, befintliga och pågående projekt och uppgifter.

Till vänster hittar du en panel med snabbtangenter kopplade till både Projekt och Timer. Här finner du bland annat projektrapporter och tidsbekräftelse.

Om du använder Busy för tidsregistrering kan du läsa mer om godkännande här: Godkänning i Busy

I första fliken ser du alla projekt där du är projektledare, eventuella timmar för godkännande och en översikt över senaste händelserna i alla projekt.

I den mellersta sektionen hittar du översikt över nylig aktivitet på dina projekt där du är projektledare eller tilldelad uppgifter.

Nederst på sidan får du en översikt över alla projektuppgifter och deras tillhörande status.

Skärmbild 2024-01-22 160551

Siffrorna uppe till höger ger dig en enkel översikt över uppgifter och timmar. För att se ett projekt där du inte är projektledare kan du söka det i "Sök efter projekt". Det är också här vi skapar nya projekt.

4. Skapa ditt första projekt

I videon skapar jag ett enkelt projekt med arbetstyp "Fönstertvätt". Första gången du skapar ett projekt kommer du behöva skapa nya arbetskategorier via knappen (+).

inspelning2024-01-22164855-trim-ezgif.com-video-to-gif-converter__1__360

Efter att jag har skapat projektet navigerar jag till fliken "Egenskaper" för att sätta status till "in-progress" när projektet har påbörjats.

Lär dig mer om de olika projektflikarna och projekttyperna i 24SevenOffice.