Lär mer om 2-faktors autentisering i 24SO

2-faktors autentisering är ett bra sätt att göra profilen i 24SevenOffice ännu säkrare. När man har aktiverat 2-faktorautentisering innebär det att man behöver godkänna inloggningen på mobilen när man loggar in från en ny enhet.

Letar du efter tvåfaktorsautentisering för banken?
Läs mer här: Kom igång med Bank

För att komma åt aktiveringen av 2-faktors autentisering går du till din profil. Klicka på den blå cirkeln i det övre högra hörnet med dina initialer. Inne i profilen klickar du på kugghjulet.
Skärmbild 2024-02-16 120441

För att aktivera 2-faktors autentisering måste du aktivera det här.

Skärmbild 2024-02-16 120837

När den är aktiverad trycker du på "Skapa ny".
Då får du en länk som skickar dig till inloggningssidan.

Om du inte får upp länken loggar du ut från systemet och sedan in igen. Då kommer du att få upp en QR-kod och kan fortsätta aktiveringen.

Där kan du med din Google Authenticator-app eller liknande app skanna en QR-kod för att lägga till 24SevenOffice.

När du har gjort det måste du fylla i koden, och därefter kommer din återställningskod att visas. Det är viktigt att du sparar den på en säker plats ifall du behöver den senare. Du kan också generera en ny kod senare inne i profilen om du skulle behöva det genom knappen "återställningskod".

Det är viktigt att du sparar den här koden på en plats där du lätt kan hitta den om du behöver återställa tvåfaktorautentiseringen.

När du har sparat koden är aktiveringen genomförd.

Nästa gång du loggar in på 24SevenOffice kommer du att ombedjas att ange en 6-siffrig kod. Du kan välja om systemet ska komma ihåg tvåfaktorautentiseringen, vilket innebär att du slipper göra detta varje gång om du inte vill det. Systemet kommer då att komma ihåg det under en viss tid innan du måste verifiera dig igen.