Lär mer om abonnemangsfaktura

Abonnemangsfakturering möjliggör automatisk återkommande fakturering. Här går vi igenom hur detta görs.

För att komma igång med abonnemangsfakturering, gå till fakturering.
Välj sedan inställningar - abonnemangsfaktura. Här ställer du in parametrar som gäller för alla nya abonnemangsfakturor som skapas.

Skärmbild 2024-01-26 160816

Kommentar: Kommentar till abonnemangsfakturan som upprättas.

Frekvens: Frekvensen anger intervallet för varulinjer som genereras. Om du exempelvis väljer månadsvis kommer det att genereras en ny order varje månad.

Förskjutningsfrekvens: Anger intervallet som varulinjens förskjutningsfaktor ska gälla för. Om du exempelvis väljer månadsvis kommer samtliga förskjutningar som läggs in på varulinjen förskjutas med X månader. Välj ”använd linjefrekvens” om du önskar att förskjutningsfaktorn som läggs till på en varulinje ska följa varulinjens genereringsfrekvens.

Förskjut datum: Förskjuter fakturadatum med X förskjutningsfrekvenser.

Faktor: Som standard blir det genererat en order för varje intervall (för varje frekvens). Genom att ändra faktorn kan du ändra detta så att det blir genererat en order för varje X intervall, (där X då är faktorn). Om du exempelvis vill att det ska genereras var 10 dag så kan du sätta frekvens ”daglig” och faktor 10.

Fakturadatum typ:
  • Inga: Fakturadatum = genereringsdatum.
  • Nästa datum (innan förskjutning): Fakturadatum = nästa datum (tar inte hänsyn till förskjutning)
  • Första datum efter förskjutning: Fakturadatum = nästa datum + eventuell förskjutning.

Du kan se exempel på hur du konfigurerar abonnemangsfakturering här.

Direkt till faktura:
 Automatisk fakturering av order som genereras från abonnemangsfaktura.

Använd periodisering: Vid generering av fakturan blir den periodiserad över det tidsintervallet som fakturan gäller för.

Kräv kommentar: Vid sparande av abonnemangsfaktura blir användaren bedd om att skriva in en kommentar när det utförs ändringar som påverkar totalsumman.

Använd dynamisk prissättning: Priset uppdateras automatiskt om varan får nytt pris i artikelregistret. Avaktivera denna om du huvudsakligen jobbar med fastpriser.

Använd dynamisk namngivning
: Namnet uppdateras automatiskt om varan får ett nytt namn i artikelregistret.