Lär mer om arbetsgivardeklaration

Här berättar vi mer om arbetsgivardeklarationen

Systemet tar automatiskt och använder företagsuppgifterna som är inlagda på klienten under Administration -> Inställningar -> Företagsuppgifter, för att meddela gatuadress och ort till skatteverket. Denna information skickas in i arbetsgivardeklarationen.

För att meddela annan gatuadress och ort till skatteverket än företagets adress behöver du först lägga in uppgifterna i klienten genom att gå in via Administration -> Inställningar -> Org. Klicka sedan på "Skapa" för att lägga in uppgifterna.

Här skapar du ditt organisationsträd. Ge enheten ett namn och lägg in den gatuadress samt ort som ska gälla för denna orgenhet. Om ingen gatuadress eller ort läggs in används istället företagets uppgifter av systemet vid rapport.

När all information är inlagd i systemet går du till de anställda via Anställda -> Anställningslista -> <Anställd> -> HR. Klicka sedan på "Organisationstillhörighet" och lägg till den enhet som den anställde ska ha. Om den valda enheten har en gatuadress och ort inlagd på sig kommer den informationen att användas innan företagsinformationen.

Under fliken arbetsgivardeklaration visas den som lämnas in till skatteverket. Här får du en sammanfattning per anställd samt en summering längst ner i vänstra hörnet som visar vad som ska betalas in. Längst ner ser du även tid och datum för när deklarationen godkändes.