Lär mer om att betala fakturor

Här går vi igenom hur du betalar en faktura från 24SevenOffice. Följ denna guide för att kunna genomföra din första betalning i systemet. Läs också om hur duplikatkontroll fungerar vid betalning.

• I bankmodulens betalningsföreslag hittar du alla inkommande fakturor som är redo för utbetalning. Besök Bank > Betalningsförslag för att komma åt dem.
  • Innan du fortsätter, ta en dubbelkoll på betalningen du vill utföra och se till att all information är korrekt. Om allt är i sin ordning kan du antingen godkänna betalningen så att den hamnar i betalningslistan, eller så kan du direkt signera betalningen så att den hamnar i förfallolistan.
  • Oavsett om du signerar från Betalningsförslag eller Betalningslista måste du använda en SMS-kod för att signera.
  • När du klickar på Signera kommer ett litet fönster att öppnas där du kan begära en kod. Inom kort får du en SMS-kod som du sedan kan ange i kodbilden och trycka på verifiera.

• När betalningen är signerad hamnar den i förfall, där den antingen stannar tills förfallodatumet eller skickas till banken inom kort. Detta beror på inställningarna du har konfigurerat för ditt konto.

• Efter att betalningen har skickats till banken kommer den att vara under behandling medan vi väntar på en returfil som bekräftar att den har betalats. Under denna tid kommer betalningen att visas under fliken "Under behandling".

• När banken skickar tillbaka returfilen med bekräftelse om att betalningen är genomförd, kommer den att flyttas till fliken "Betalt". Om du har aktiverat autobokföring kommer den automatiskt att bokföras och inte ligga kvar här länge. Om autobokföring inte är aktiverat måste du manuellt bokföra den.

• För att bokföra betalningen markerar du den och klickar sedan på "Bokför".

• Du kommer då att se en förhandsvisning av hur betalningen kommer att bokföras. Om allt ser bra ut, klicka på "Bokför" igen och betalningen kommer att bokföras mot huvudbokskontot.

• Om du behöver göra ändringar i bokföringen kan du välja att ta bort betalningen och bokföra den manuellt genom bokföringsmodulen.

Dubblett kontroll

• Om systemet misstänker att du redan har betalat samma faktura tidigare kommer det att utföra en dubblett kontroll när du signerar betalningen. Du kommer att få en varning efter att du har angett din SMS-kod och klickat på verifiera.
  • Då kommer en varning att visas med information om betalningen som systemet tror är lik den aktuella. Du har möjlighet att antingen avbryta signeringen eller markera betalningen och klicka på "Signera" för att fortsätta om det inte är en dubblett.
  • När systemet utför en dubblett kontroll, kontrollerar det referensen, kontonumret, beloppet och valutan för att upptäcka eventuella dubbletter.
  • Dubblett kontrollen i bankmodulen granskar eventuella dubbletter upp till ett år tillbaka i tiden.