Lär mer om att importera med CSV-formatet

Lär dig hur du kan importera kunder, konton, avdelningar, projekt och bilagor med CSV-format.

Gå till Import/Export-modulen under Administration och välj fliken för jobb.

Klicka på plustecknet i övre högra hörnet för att skapa ett nytt jobb.

Namnge jobbet och klicka på OK för att sedan tas till jobbsidan.

Ladda upp fil

Klicka på knappen "Importera" på höger sida och välj sedan att ladda upp filen.
Välj CSV-format i menyn och klicka sedan på OK.

Därefter öppnas ett nytt fönster där du kan ladda upp filen och fylla i information om importen.

För att matcha tabellen från filen till fälten i 24SO:

Välj först typ av import och sedan välj kolumner från filen och matcha med 24SO-fält via rullgardinsmenyn under "Datatyp".

Alternativ för uppladdning

Om du har en rad med rubriker på den första raden i din tabell, använd alternativet "Hoppa över rubriker". Detta är användbart om din fil har en rad med rubriker överst, precis som i exemplet ovan.

Tecken för att separera data upptäcks automatiskt vid import, vilket innebär att filen måste innehålla åtminstone 4 rader med information.

Datumformat: Ange det format som används för datum i filen.

Decimaltecken: Välj decimaltecknet som används i fälten Belopp, Debet eller Kredit.

Verifiera

Tryck på "Validera" när uppladdningen är klar. Importmodulen kommer nu att granska data i fil(er) för att kontrollera om elementen uppfyller 24SO-standarderna och om de redan finns på klienten.

Element markeras om det finns något fel eller om de redan finns på klienten:

Elementet kan inte importeras på grund av ogiltiga värden eller om det inte uppfyller 24SO-standarderna. Tryck på symbolen för att validera elementet eller matcha det med ett befintligt.

Element-ID finns redan på klienten. Importmodulen matchar automatiskt till befintligt element på klienten, och användarna måste välja att:
1: Uppdatera (använd data från filen och spara uppdateringen på elementet).
2: Klicka på symbolen för att avvisa varningen.

Import-modulen skapar automatiskt element när det behövs:

• Standard reskontra CRM-element: Om filen innehåller transaktioner på kund/leverantör huvudbokskonto utan kundID/leverantörsID, kommer importen att skapa ett standard CRM-element som behöver kopplas till ett befintligt CRM-element.
  • Standard avrundnings konto-element: Om transaktioner i filen har belopp med mer än 2 decimaler, kan saldot vara annorlunda än 0 efter att vi har avrundat det till 2 decimaler. Om balansen med rådata är 0, skapar importmodulen automatiskt ett kontoelement som kallas "default.rounding" som kan kopplas till önskad konto. Transaktionen läggs till på bilaget under importen för att säkerställa att balansen blir 0.
  • Standard transaktionstyp: Om filen innehåller transaktioner men saknar transaktionstyper, kommer importen att skapa en standard transaktionstyp som behöver kopplas till en befintlig.

Kontrollera datan

Klicka på "Statistik" för att dubbelkolla att rätt antal kunder, bilagor, och konton importeras samt saldo per konto.

Saldo visar 3 kolumner:

1. Saldo på de berörda kontona innan importen (KLIENT)
  2. Saldo på varje konto i importfilen (FIL)
  3. Summerade belopp från kolumn 1 och 2 (vilket saldo som kommer att vara efter att importjobbet är klart) (KLIENT + FIL)

Kör / importer data

När alla element har validerats korrekt är det dags att utföra importen för att spara data till klienten.

Klicka på "Utför" och välj en av följande alternativ:

• Direkt till huvudbok
    Alla poster kommer att importeras till klienten och bilagorna kommer att sparas direkt i huvudboken.
    Observera: Data sparas direkt till klienten och det går inte att ångra efter att du har klickat på "Utför".
  • Manuell bokföring (kommer snart)
    Alla element utom bilagor kommer att importeras till klienten. För att slutföra importen behöver du följa dessa steg:
    • Gå till Bokföring -> Bokföring
    • Skapa ny bunt
    • Använd funktionen "Importera" och välj den specifika importjobben. Bilags-ID som importeras till bunt kommer inte att ta hänsyn till nästa tillgängliga bilags-ID i den valda bilagstypen. Det rekommenderas att regenerera bilagsnumret innan bokföring. Observera: Importjobben markeras som "Fullföljd", men den kommer fortfarande att vara tillgänglig för import till bunt tills användaren tar bort den.

Fält för CSV-import

Stödda importtyper och deras motsvarande datatyper:

• CRM (companies)
    • CustomerNo
    • Name
    • OrganizationNo
    • PostalAddress (Street, ZipCode, Area, Country)
    • VisitAddress (Street, ZipCode, Area, Country)
    • DeliveryAddress (Street, ZipCode, Area)
    • InvoiceAddress (Street, ZipCode, Area, Country)
    • ReturnAddress (Street, ZipCode, Area, Country)
    • isCustomer (default)
    • isSupplier (1 or 0)
  • Account
    • AccountNo
    • Name
    • TaxCode
  • Tax code
    • TaxCode
    • Name
    • Rate
    • AccountNo
  • Department
    • No
    • Name
  • Project
    • No
    • Name
  • Voucher
    • VoucherNo
    • Comment
    • Amount
    • VoucherDate
    • DueDate
    • InvoiceNo
    • Created at (date)
    • VoucherType
    • Account
    • TaxCode
    • Customer/Supplier No
    • Department
    • Project
    • CID/KID
    • Credit
    • Debet