Lär mer om att skapa projektuppgifter

I denna hjälpartikel beskriver vi hur du kan skapa projektuppgifter.

För att skapa uppgifter i ett projekt måste du öppna projektet och gå till fliken planering. När du skapar ett nytt projekt har du möjlighet att kopiera uppgifter från ett annat projekt.

Huvuduppgiften kommer alltid att vara namnet på projektet.

För att skapa fler uppgifter går du på följande sätt:

1. Klicka på "Ny underuppgift" för att skapa den första uppgiften i listan. Här kan du lägga till namn på uppgiften, status, deltagare, datum, estimering och mer.
  2. Efter att du har skapat din första uppgift kan du klicka på "Ny uppgift" för att skapa resterande uppgifter.
  3. För att skapa underuppgifter, markera den huvudsakliga uppgiften som behöver en underuppgift och klicka på "Ny underuppgift".
  4. Tryck på "Ny milstolpe" för att lägga till en milstolpe. Milstolpar kan inte ha underuppgifter kopplade till dem.

Du kan anpassa vilka kolumner som ska visas efter ditt behov. Alla behöver inte se alla kolumner.

Du kan anpassa kolumnerna genom att klicka på "Välj kolumner", där kan du välja vilka kolumner du vill visa genom att markera eller avmarkera dem. Du kan även ändra ordningen på kolumnerna genom att klicka och hålla in på kolumnen och dra den till önskad plats.

Du kan redigera alla uppgifter.

Välj de uppgifter du vill redigera och högerklicka. Då visas de alternativ som du kan redigera.

Skapade uppgifter visas automatiskt under fliken Gantt när du lägger till dem.