Lär mer om attestering i nya verifikationshanteringen (beta)

I den här artikeln går vi igenom hur du kan lägga till attestanter på en inkommande bilaga samt skicka den på attestering av en eller flera attestanter.

Lägg till attestanter på en bilaga

• Öppna en inkommande bilaga från bilagslistan i Verifikationshantering (beta)
  • Under sedktionen "Attestering" i bilagan väljer man "Lägg till personer" och anger personerna som ska godkänna antingen individuellt eller som en grupp.

Skärmbild 2024-03-15 163658

Enskild attestering

• När personer läggs till individuellt kommer bilagan att gå på attesteringsrunda till attestanterna en efter en i den valda ordningen.
  • När en person attesterat, blir nästa person i attesteringslistan meddelad och ombedd att fortsätta attesteringen.
  • Om det bara är en person som ska attestera läggs endast en person till här.
  • Alla personerna på listan måste godkänna för att bilagan ska gå vidare till bokföring.

Grupp attestering

• Parallell attestering:
    • Personer som läggs till i en grupp av typen "parallell" kommer alla att meddelas samtidigt och kan attestera bilagan samtidigt.
    • Alla personerna i gruppen måste godkänna för att bilagan ska gå vidare till bokföring.
  • Minst en:
    • Personer som läggs till i en grupp av typen "minst en" kommer alla att meddelas samtidigt och kan attestera bilagan samtidigt. Det räcker att en av dessa personer godkänner bilagan för att den ska gå vidare till bokföring.

Skärmbild 2024-03-15 164358

→När du har lagt till alla attestanter klickar du på "Skicka till attestering" för att skicka iväg bilagan på godkännandeflödet.

• Vad som händer med bilagan efter att den har godkänts av attestanterna beror på om rutan "bokför direkt" eller "överför till avancerad bokföring" är markerad inne i bilagshanteringen.
  • "Bokför direkt" innebär att bilagan bokförs automatiskt efter att den har godkänts av alla attestanter.
  • "Överför till avancerad bokföring" innebär att bilagan hamnar i bokföringsmodulen och måste bokföras därifrån innan den bokförs i huvudboken.

Skärmbild 2024-03-15 164700

Vi kommer att fortsätta att utveckla funktioner för att kunna sätta upp egna regler för automatisering av godkännandetilldelning och bokföring, och sedan använda dessa regler för att automatisera attesteringsflödet vidare.

Lär dig mer om hur du attesterar en bilaga via nya verifikationshanteringen (beta)

Lär dig mer om hur du kommer igång med nya verifikationshanteringen (beta).