Lär mer om attestflödet

Attestflödet hittar du i mottaget, samt på alla bilag i attest under fliken Historik.

Den här artikeln är för närvarande under ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

Översikt

I menyn kan du välja användare som har befogenhet att attestera bilag. När du har valt en person, klicka på + till höger för att lägga till personen i listan.

På knappen med gruppen kan du välja antingen parallell attestering eller minst en attestant.

Knappen med krysset gör det möjligt för dig att ta bort en person som du har markerat i listan.

Knappen med haken aktiverar attestregler.

Exempel på inställningar

Enkel inställning
Det är alltid den första personen på listan som måste attestera först. I detta fall är bilagan tilldelad till Nina. När hon attesterat kommer den sedan att tilldelas Sara, som också måste attestera bilagan.

Alla användare i listan måste godkänna innan bilagan kan bokföras.

Parallell

Parallell attest innebär att alla användare under mappen måste godkänna bilagan innan den skickas vidare till nästa person.

För att lägga till en person i listan måste du först markera mappen innan du lägger till personen.

Först måste Nina attestera och skicka vidare. Därefter kommer det att tilldelas till Hanne och Andreas, och båda måste godkänna och skicka vidare. Sara måste godkänna sist. Först då kan det bokföras.

Minst en
Åtminstone en användare under mappen måste attestera bilagan innan den kan fortsätta till nästa steg.

För att inkludera en person i listan måste du först markera personen innan du lägger till dem.

Det är först till kvarn som gäller här. Bilagan är tilldelad både Nina och Sara, men endast en av dem behöver attestera bilagan innan den kan bokföras.