Lär mer om avstämning

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du använder avstämning i bankmodulen och hur den är strukturerad.

Den här artikeln är för närvarande under ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest uppdaterade informationen möjligt.

• När du går in i avstämningen kommer du att se alla avstämningsfiler som skickas över från banken för dina olika konton. Där kan du identifiera bankfiler, som är märkta med en svart ikon, och systemfiler, som har vår blå logotyp.
  • När bankposterna tas emot från banken och transaktionerna bokförs mot huvudbokskontot på bankavtalet, hamnar de i systemet.
  • Du har möjlighet att koppla samman bankfiler med systemfiler för att stämma av betalningar/insättningar.

Öppet

Här finns alla filer som ännu inte har avstämts.

Auto-avstämt

Här visas alla filer som systemet har hittat en matchning för och har blivit avstämda.

Avstämt

Här ligger alla filer som har avstämts manuellt.

På undersidan av skärmen hittar du ett antal olika knappar att använda.

Bokför post

Här kan du markera en banktransaktion och bokföra den direkt i systemet om den inte redan är bokförd.

Koppla

Markera 2 eller fler banktransaktioner och matcha dem med systemtransaktioner för att balansera dem. Klicka sedan på knappen för att avstämma posterna.

Dölj

Markera en eller flera poster som inte behöver avstämmas eller som saknar en matchande post i systemet för att dölja dem från listan.

Visa dolda

Här kan du se alla poster som har blivit dolda.

Autokoppla

Här kan du aktivera en automatisk avstämning.