Lär mer om beställningsinställningar

Här följer en översikt över vad de olika inställningarna innebär, relaterade till beställningar

Företag

All företagsrelaterad information läggs in här gällande ert eget företag.

Order inställningar

• Betalningstid: Här kan du välja standard betalningstid baserat på fakturadatum. Det går inte att ställa in en anpassad standard betalningstid i orderinställningarna, utan detta måste göras per kund eller ändras direkt på en order. Du kan också ange ett specifikt antal dagar genom att välja exempelvis 7 dagar, vilket ger dig möjlighet att skriva in önskat antal dagar, till exempel 17.
  • Orderstatus: väljer vilken status en ny order automatiskt ska få
  • Datum för kreditfaktura: Här kan du ange inställningar för vilket datum som ska gälla när du skapar en kreditnota.
  • Prisberäkning: Här finns möjlighet att välja om priserna i varukorgen ska visas inklusive eller exklusive moms.
  • Rabattberäkning: Vilken typ av rabatt man vill använda. Alternativet "Ingen" innebär att inga rabatter tas hänsyn till. Alternativet "Kunde" betyder att endast rabatter som är inställda på kundkortet i CRM beaktas. "Rabattmatris (Kategori/Kunde)" innebär att rabatterna beräknas utifrån en rabattmatris som är konfigurerad efter produktkategorier. Om ingen rabattmatris finns på kunden används istället den platta rabatten som är inställd på kundkortet i CRM. "Produktprisgrupper" tar hänsyn till de produktprisgrupper som är definierade i ekonomiavsnittet.
  • Order referens: Här kan du välja om det är ägaren av det valda företaget eller den inloggade användaren som ska visas som "vår referens".
  • Avrundning: Ska beloppet avrundas till närmaste 0,1 kr, 0,5 kr, 1 kr eller inte alls avrundas.
  • Restning: Här kan du välja om det ska skapas en restorder om det inte finns tillräckligt med varor på lager.
  • Fakturatext: Om du vill inkludera en standardtext på alla fakturor, kan du lägga in den här.

Fakturaavgift

• Aktivera: Markera rutan om du vill att en fakturaavgift ska genereras.
  • Belopp: Här kan du ange beloppet för fakturaavgiften
  • Gräns: En fakturaavgift genereras om beloppet på fakturan är lägre än den angivna gränsen.
  • Produkt: För att kunna använda fakturaavgift måste den kopplas till en skapad produkt.
  • Fakturaavgiftstext: om man bör välja standard fakturaavgiftstext "Fakturaavgift" eller om produktnamnet ska visas

Samlingsfaktura

• Använd rubrik: Här kan du välja om du vill använda rubriken i fälten nedan genom att välja ja eller nej.
  • Rubrik: ger dig möjligheten att välja mellan order, packsedel och ingen
  • Rubrikinnehåll: Du har möjligheten att välja om både ordernummer och orderdatum ska visas, eller om endast en av dem ska visas.
  • Lägg till kundreferens
  • Lägg till leveransadress

Inställningar för periodisering

• Intäktskonto
  • Överföringskonto

Produktinställningar

• Vid tillägg av produkt: Du har möjligheten att välja om du vill att markören ska återgå till sökfältet efter att du har lagt till produkter i en order, eller om du vill att ingenting ska hända. Denna inställning gäller när du söker produkter och gör det enklare att fortsätta söka efter produkter att lägga till i din order. Med alternativet "Inte göra något" behöver du inte oroa dig för att markören återgår till sökfältet automatiskt.
  • Visa detaljer: Denna inställning kan aktiveras om du vill se detaljer om produkten när du lägger till den i en order. Alternativt kan du välja att inte ha den markerad om du inte vill se dessa detaljer.

Nummerinställningar

• Nästa ordernummer: Anger vilket ordernummer nästa order du skapar kommer att få.