Lär mer om bokföring av en inbetalning

I denna hjälpartikel kommer vi att gå igenom hur du bokför en inbetalning.

• Gå till Bank > Inbetalningar

• Här hittar du alla inbetalningar som har kommit in men ännu inte har blivit bokförda.
  • Om du har aktiverat autobokföring kommer systemet automatiskt att bokföra inbetalningar som matchar och de kommer inte längre att synas i denna lista. Alla bokförda inbetalningar kan hittas under inbetalningar - sök.
  • Markera den inbetalning du vill bokföra.
  • Om inbetalningen har en gul varningsikon bredvid sig betyder det att den saknar information för att kunna bokföras.

• Om systemet redan har hittat en matchning, kommer inte den gula varningsikonen att visas och inbetalningen är redo att bokföras.

• Om du behöver söka manuellt efter kunden och hitta rätt faktura att koppla till betalningen, klickar du på "hitta kunder" fältet. Där kan du söka efter kunden.

• När du har hittat rätt kund visas alla öppna poster i kundreskontran, där kan du markera den eller de fakturor som betalningen avser.

• När du är redo att bokföra innbetalningen, klickar du på förhandsvisa och bokför knappen för att se en förhandsvisning av bokföringen.

• Om allt ser bra ut klickar du på "Bokför"-knappen och inbetalningen registreras i systemet.

• Om det skulle uppstå några fel eller om du inte kan hitta fakturan att koppla inbetalningarna till, kan du bokföra manuellt.

• Klicka på "Bokför manuellt" för att skicka inbetalningen till bökföringsmodulen där den samlas som en bunt i bokföringen. Därifrån kan du slutföra bokföringen av inbetalningen.