Lär mer om budget

I denna hjälpartikel förklarar vi hur du kan skapa en budget. Det finns flera alternativ: skapa en ny budget, fylla i siffror i en befintlig budget, kopiera en budget, exportera eller importera en budget.

1. För att hitta budgeten kan du söka från startsidan.

2. Här kan du enkelt skapa en budget. I budgeten kan du planera för varje månad och år.
  3. Om du behöver skapa en budget för ett projekt kan du läsa mer om det på den här sidan
  4. Hur man skapar en ny budget
    1. Klicka på "Ny".
    2. Ange budgetnamnet och välj vilket år det ska gälla för.

1. Klicka på "Lägg till konton" för att inkludera konton i din budget. När dialogrutan öppnas visas en standard svensk kontoplan där du kan välja vilka konton du vill använda.
    2. Här kan du söka efter konton genom att skriva in namn och nummer i sökfältet. Dubbelklicka för att lägga till konton, eller markera en eller flera konton och klicka på "Lägg till".

1. Hur man fyller i en budget
    1. När du anger siffror för januari månad kommer en dialogruta att visas där du kan välja att ange samma belopp för resterande månader eller öka beloppet för januari för resten av månaden med antingen en specifik summa i kronor eller procent.
    2. Fyll i siffrorna månadsvis och din årsbudget kommer att automatiskt summera dem och skapa ett komplett årsbudget. Alla inkomster och utgifter ska anges med positiva belopp.
    3. Om det finns konton som innebär minskning av intäkter/kostnader och liknande, måste de matas in med negativa belopp eftersom de inte är faktiska intäkter/kostnader, men ändå bokförs mot intäktskonton/kostnadskonton.

1. Inmatade siffror sparas automatiskt när du lägger in dem.

2. Hur man duplicerar en budget
    1. Välj den önskade budgeten och klicka sedan på "Kopiera". I den dialogruta som visas kan du ange ett nytt namn för budgeten, välja år och eventuellt välja att öka siffrorna i budgeten med en specifik summa eller procentandel.

3. Hur man exporterar en budget
    1. Tryck på "Hämta" för att exportera budgeten till .csv. Därefter kan filen öppnas och sparas i Excel.
  4. Hur man importerar en budget
    1. Det är möjligt att importera en budget som .csv genom Importguiden. Vilka fält du kan använda ser du här.