1. Hjälpcenter
  2. Busy Tidregistrering
  3. Jag använder Busy med andra bokföringssystem

Lär dig mer om Busys integration med Tripeltex

Kom igång med integrationen mellan Busy och Tripeltex.

Genom vår integration med Tripletex kan du enkelt importera projekt, arbetsaktiviteter, kunder och produkter till Busy. De order som skapas och slutförs i Busy kommer även att skickas tillbaka till Tripletex.

OBS: Nu har du även möjlighet att få de timmar som registreras i Busy skickade tillbaka till Tripletex! Mer information om hur detta fungerar finns längre ner i denna artikel.

Kom igång

1. Skapa en API-nyckel i Tripletex genom att följa dessa steg:
    Skapa en användarnyckel för slutanvändare

2. Välj "Busy" som applikation när du får valet. Kopiera användarnyckeln som du erhåller från Tripletex.

3. I Busy navigerar du till "Inställningar" → "Integrationer" → Hittar rutan där det står "Tripletex" -> Klickar på "Anslut till ekonomisystem".

4. Ange användarnyckeln från Tripletex (1), välj om du vill aktivera synkronisering av projekt (2) och klicka sedan på "Anslut till Tripletex" (3).

När projektsynkroniseringen aktiveras kommer alla projekt som finns i Tripletex att synkroniseras in i Busy. Eventuella projekt som redan finns i Busy kommer automatiskt att arkiveras.

Integrationen är nu färdig! Alla projekt, produkter och kunder kommer att synkroniseras från Tripletex till Busy; ordrar som skapas i Busy kommer automatiskt att överföras till Tripletex.

Hur fungerar integrationen?

Om timöverföring från Busy till Tripletex inte är aktiverad

Synkroniseringen mellan Tripletex och Busy sker endast åt ett håll. Genom att sätta upp integrationen och aktivera projektssynkronisering kommer projekt, produkter och kunder att synkroniseras från Tripletex till Busy. Denna enriktade synkronisering innebär att inga ändringar som görs i Busy kommer att synkroniseras tillbaka till Tripletex.

Du får en komplett orderbok baserad på timregistreringar från Busy till Tripletex genom att använda orderfunktionen. Här skapas en order baserad på timmar och kostnader som har registrerats på projektet, vilket sedan skickas som en färdig orderbok direkt till Tripletex. Denna orderbok kan sedan faktureras till slutkunden från Tripletex.

Observera: Om timöverföring inte är aktiverad kommer inte timmarna att överföras till Tripletex. Istället kommer du att få ett färdigt ordreutkast kopplat till rätt produkter baserat på den tid som registrerats i Busy.

Projekt

När integrationen mellan Tripletex och Busy är konfigurerad och projektsynkronisering är aktiverad, kommer alla aktiva projekt i Tripletex att synkroniseras till Busy. Arkiverade projekt synkroniseras som arkiverade. Projekten skapas som vanligt i Tripletex, men kan justeras i Busy. Här kan du lägga till arbetsaktiviteter, medlemmar, priser och göra ändringar direkt på projektet i Busy.

Observera att om du har några projekt som redan finns i Busy men inte i Tripletex, kommer dessa automatiskt att arkiveras när integrationen och projektsynkroniseringen aktiveras. Om du behöver ändra på dessa projekt måste du tillfälligt inaktivera projektsynkroniseringen under "Inställningar" -> "Integrationer".

Arbetstyper och produkter

Arbetsaktiviteter skapas i Busy och läggs till på projekten. För att säkerställa rätt produkt vid ordertillförsel till Tripletex, behöver du koppla produkter till arbetsaktiviteterna i Busy eftersom dessa produkter används när vi skapar orderlinjer. Produkten kan enkelt väljas när en arbetsaktivitet skapas eller när du är inne på varje enskild arbetsaktivitets inställningar.

När möjligheten till timöverföring till Tripletex är aktiverad (beta)

Obs! Detta är en funktion i betaversion.

Det går nu att aktivera överföring av timmar till Tripletex. Viktiga punkter att notera:

• Projektsynkronisering och arbetsaktiviteter aktiveras när timöverföring är aktiverad.

• Användarna måste ha samma anställningsnummer som de har i Tripletex. Det betyder att det måste finnas ett anställningsnummer för användaren i Tripletex, vilket också måste skrivas in på användarsidan i Busy:

• Tidrapporter ska endast ändras i Busy, eftersom ändringar i Busy kommer att åsidosätta eventuella ändringar i Tripletex.

• Det är viktigt att bara registrera arbetstid i Busy för att undvika problem med dubbelregistrering av tid från både Tripletex och Busy.

• Busy överför endast totala antalet timmar per användare, projekt och arbetsaktivitet per dag; specifika tidpunkter från Busy tas inte med i överföringen.

Välj hur du vill överföra tidrapporterna till Tripletex (1). När timöverföringen är aktiv kommer även synkronisering av arbetsaktiviteter från Tripletex att aktiveras (2).

Obs: När synkroniseringen av arbetsaktiviteter från Tripletex är aktiverad kommer de befintliga arbetsaktiviteterna i Busy att arkiveras. För att underlätta användningen är det bra att först rensa upp arbetsaktiviteterna i Tripletex, så att du enkelt kan ta dem i bruk när de har synkroniserats in!

Vid aktivering av timöverföring har du möjlighet att välja hur timrapporterna ska överföras:

1. Ska inte överföras: Ursprungsfunktionaliteten där timmarna inte överförs till Tripletex. Vi rekommenderar att välja detta alternativ om du inte har ett specifikt behov av att inkludera timrapporterna i Tripletex.

2. Överför vid tidpunkten för godkännande: När medarbetarna själva godkänner sina timmar i tidslinjen kommer timmarna automatiskt att överföras till Tripletex. För mer information om hur godkännande av egna timmar fungerar, se vår hjälpartikel här.

3. Överför vid godkännande: När en administratör/gruppchef/projektledare godkänner timrapporterna i godkänningsmodulen kommer timmarna att överföras till Tripletex.

4. Överför vid färdigställning av order: När du skickar över ett orderutkast till Tripletex kommer även timmarna att inkluderas i projekten i Tripletex vid slutförandet.