1. Hjälpcenter
  2. Busy Tidregistrering
  3. Jag använder Busy med andra bokföringssystem

Lär dig mer om Busys integration med Xledger

Kom igång med integrationen mellan Busy och Xledger.

Genom vår integration med Xledger kan du enkelt importera projekt, kunder och produkter till Busy. När du skapar och slutför order i Busy skickas de även tillbaka till Xledger.

Kom igång

1. Börja med att skapa en API-nyckel för Busy genom att gå till avsnittet "Administration" → "Tillgångskontroll" → "GraphQL" → "API Tokens". Se till att du är inloggad som administratör i Xledger för att kunna göra detta.

2. Klicka på «Generate new token».

3. Du kommer nu att ha möjlighet att välja vilka behörigheter Busy ska ha. I "Token description" kan du skriva "Busy". Följande behörigheter krävs för att integrationen ska fungera:

1. Read Common → Adress

2. Read Common → Customer

3. Read Common → Contact

4. Read and Write Logistics → Order

5. Read and Write Logistics → OrderDetail

6. Read Logistics → Product

7. Read Project Management → Project

4. Klicka sedan på "Generata token". Efter det kommer du att få en API-nyckel (en lång text) som du bör spara på.

5. I Busy navigerar du till "Inställningar" → "Integrationer" → "Xledger" och klickar på "Anslut till ekonomisystemet".

Därefter kommer du till den här sidan:

Här fyller du i API-nyckeln som har hämtats och väljer om du vill aktivera synkronisering av projekt eller inte. Om du väljer att aktivera synkronisering av projekt kommer alla projekt som finns i Xledger att synkroniseras med Busy. Eventuella befintliga projekt i Busy kommer automatiskt att arkiveras.

Nu är integrationen klar! Alla projekt, kunder och produkter kommer nu att synkroniseras från Xledger till Busy. När du skapar en order i Busy kommer den automatiskt att överföras till Xledger. Du hittar de överförda order under "Fakturering" → "Ordre" → "Oversikt ordre" i Xledger.

Från order till försäljningsorder i Xledger

För att konvertera en order från Busy till en försäljningsorder måste ordern markeras som klar för fakturering. Detta görs enkelt genom att öppna ordern från "Översikt order" och klicka på "Till fakturering".

Xledger utför regelbundet en process som omvandlar order som är redo för fakturering till försäljningsorder. Denna process kan även startas manuellt genom att gå till "Fakturering" → "Serverjobb" → "Orderhantering".

Fakturering med referenspersoner («Vår referens»)

Du kan välja en referensperson ("Vår referens") för de order som skapas. För att personen ska synas korrekt i Xledger behöver du koppla en anställningskod till varje anställd i Busy, så att anställningskoden i Busy och Xledger matchar. Observera att det inte är nödvändigt att ange anställningskod för användare som inte ska användas som referens på fakturan.

För att lägga till en anställningskod för en anställd i Xledger.

Gå till "Administration" → "Organisation" → "Våra kontakter" och redigera varje anställd individuellt.

För att lägga till en anställningskod för en anställd i Busy, navigera till "Användare" → Välj den önskade anställda i tabellen → Skriv in koden i fältet "Anställningskod" → Klicka på Spara.

Felsökning/vanliga problem

Beställningen fastnar i statusen "Överförs"

Kontrollera att följande krav är uppfyllda. När ändringar har gjorts kan du försöka igen genom att gå till "Inställningar" → "Integrationer" → "Xledger" och klicka på 🔄-knappen för att starta en synkronisering.

• Projektet är fortfarande aktivt i Xledger.

• Kunden är fortfarande aktiv i Xledger.

• "Referenspersonen" behöver fortfarande vara aktiv i Xledger.

• Projektet och kunden har en aktiv och giltig användare för fältet "säljansvarig" i Xledger.

• Projektet och kunden har korrekta värden för andra fält i Xledger.

• Produkterna som används i orderposterna är fortfarande aktiva i Xledger.