Lär mer om delbetalning i bank

I denna guide kommer vi att gå igenom hur du kan dela upp betalningen av fakturor från 24SevenOffice.

Det är möjligt att göra delbetalningar genom att bokföra bilagan, vilket kommer att synas som separata betalningar i bankmodulen, eller så kan man manuellt ändra beloppet i bankmodulen för delbetalning.

Via bokföring

1. För att bokföra så att det visas som separata betalningar i bankmodulen, följ dessa steg:

2. Det kommer att visas som 5 separata betalningar på 2 000kr med olika förfallodatum.

3. Se till att koppla samman de 2 posterna på totalt 10 000 kr i reskontran så att de stängs och endast delbetalningarna förblir öppna, vilket också kommer att göra att betalningen på 10 000 kr försvinner från bankmodulen.

4. Om du inte kopplar betalningen måste du manuellt koppla den på 10 000 kr i bankmodulen för att undvika dubbel betalning. Om det finns öppna poster för koppling kommer bilagan att markeras i gult.

5. Klicka på bilagan och koppla samman poster.

6. Nu har listan blivit rensad!

7. Observera att det kan dyka upp en varning för eventuell dublett vid signering. Detta kan ignoreras och du kan välja att signera ändå.

Observera att detta kan resultera i en reskontra som kan vara lite svårare att balansera, men det är en effektiv metod för att dela upp en faktura i flera betalningar.

Manuellt i bankmodulen

1. Om du vill ändra beloppet manuellt kan du göra det om betalningen finns i Betalningslista. Om betalningen istället finns i Betalningsförslag, kan du först godkänna den så att den flyttas till Betalningslista.
  2. Klicka på betalningen för att öppna Betalningsdetaljer.

3. Där kan du klicka på beloppet i fakturalinjerna för att ändra det.

4. När betalningen har signerats kan restbeloppet läggas till för betalning efter att den första betalningen har utförts.