Lär mer om import av tid från Harvest Forecast till Busy

Det här är en teknisk artikel som förklarar hur du importerar planerad tid från Harvest Forecast till Busy.

Om du behöver hjälp med att hämta de nödvändiga fälten från Forecast, tveka inte att kontakta oss i chatten nere till höger. Vi finns här för att hjälpa er så gott vi kan, även om detta ämne kan vara mer tekniskt än andra.

Skapa projekt och person för korrekt koppling

För att korrekt koppla planerad tid måste Busy ha en koppling mellan projekt i Busy och Forecast, samt en koppling mellan användare i Busy och personer i Forecast.

Anslut personer mellan systemen

När du kopplar personer kommer Busy att koppla enligt följande ordning:

1. Anställningskod i Busy matchar med "person_id" i Forecast.

2. E-postadressen i Busy matchar med e-postadressen i Forecast.

3. Om e-postadressen inte finns i Forecast, måste det fullständiga namnet vara detsamma i både Busy och Forecast.

Därför rekommenderar vi att dubbelkolla att alla e-postadresser matchar mellan systemen. Om det finns några som inte har samma e-post i båda systemen kan du lägga in "person_id" i fältet för anställningskod. Detta kan vara lite tekniskt, men det förklaras mer detaljerat längst ner i artikeln.

Anslut projekt mellan systemen

Att koppla projekt är ganska enkelt eftersom det görs med hjälp av projektkoder.

Ange projektkoder för alla projekt i Busy och Harvest, och projekten kommer automatiskt att kopplas mellan systemen. Om du inte har aktiverat projektkoder kan det göras från "Inställningar" -> "Allmänt" i Busy.

Importera planerad tid

När du har kopplat projekt och användare kan du gå till "Inställningar" -> "Integrationer". Där kan du välja "Importera planerad tid från Forecast" under kortet för "Harvest Forecast".

För att fortsätta behöver vi samla in den nödvändiga informationen för att ansluta till Forecast.

Kontots ID i Forecast:

Du hittar kontots ID i URL:en till Forecast. Se det bifogade bilden för att se var du kan hitta detta nummer.

API-token

För att få tag på detta behöver vi manuellt hämta det från nätverksfliken i Forecast.

1. Följ anvisningarna längst ned på sidan för att hitta nätverksfliken och få fram "person_id"-fältet.

2. Klicka på fältet markerat med "person_id" i rött nedanför.

3. Kopiera det nummer som visas efter "Bearer" markerat nedan. I exemplet börjar det på 2649 och slutar på dAg.

Startdatum

Detta datum markerar när Busy börjar hämta planerad tid.

Slutdatum

Detta är datumet då Busy slutar hämta planerad tid.

Standard arbetstyp för timmar

Eftersom Forecast inte har ett fält för arbetstyper som i Busy, måste du välja en standardarbetstyp att lägga till på timmarna. Vi rekommenderar att välja en allmän arbetstyp såsom "Arbetstid".

Standard projekt för frånvaro

Forecast har en speciell projekt för "Tid Av", som inte har någon kod. Du kan därför välja vilket projekt du vill att timmarna för "Tid Av" ska läggas på.

Standard arbetstyp för frånvaro

Eftersom Busy använder arbets­typer för att hantera frånvaro i tidbanken, är det viktigt att ha en specifik arbets­typ för "Tid Av" för att korrekt registrera all tid på projektet "Tid Av". Du kan enkelt välja en passande arbets­typ för all frånvaro här.

Importera tid endast en gång

Om du importerar planerad tid flera gånger kommer den att dupliceras jämfört med tidigare planerad tid.

Därför rekommenderar vi att du manuellt tar bort tiderna innan du importerar på nytt om något gick fel. Detta kan enkelt göras från planeraren, men vi föreslår att du först testar med några anställda för att undvika problem här.

Ytterligare information

Infoga Forecast's "person_id" som anställningskod

1. Gå först till Forecast's lista över "Team".

2. Öppna sedan utvecklarverktygen på nätverksfliken. I Chrome används snabbtangenten Kontroll+Skift+I eller Kommando+Alternativ+I (Mac), eller se uppdaterade instruktioner här.

3. Klicka på den person du vill hitta ID för, och klicka sedan på "Uppdatera person" utan att göra några ändringar.

4. Om du har nätverksfliken öppen kommer du nu att se en siffra som representerar "person_id" för personen, och denna kan klistras in under "Anställningskod" i Busy.