Lär mer om import till lönekörningen

Här kommer vi att undersöka vilka importalternativ som finns när du gör en löneutbetalning i 24SevenOffice. Du kan importera löneposter, arbetstimmar och värden hittills direkt till lönekörningen.

1. Navigera till en öppen lönekörning och klicka på "Fler åtgärder" - Importera lönehändelser.

2. Välj vilken typ av import du vill utföra.

Importera löneunderlag

Du har möjlighet att antingen importera löneunderlag baserat på en Excel/CSV fil. Använd exempelfilen som referens. Alternativt kan du importera timmar direkt från 24SevenOffice timmarmodul (traditionell timmarmodul). Hämta godkända timmar för en period och importera dem till lönekörningen.

Importera timmar från externa system.

Importera timmar genom att använda Huldt & Lillevik-format, Tidsbanken, Cordel och Planday. Dessutom har du möjlighet att importera en K27-fil för återbetalning av sjukpenning.

Egendefinierade importer

Här har du möjlighet att importera timmar från ett annat externt tidssystem och hämta en Excel/CSV fil.

1. Skapa en egendefinierad importfil

2. Ladda upp filen som du hämtar från tidssystemet och validera filen.
  3. Nu kan du matcha kolumnrubriker från filen med rätt beskrivning i lönekörningen.

4. När du har matchat alla relevanta kolumner, klicka på "Nästa". Ge mallen ett namn.

5. Verifiera och importera löneunderlagen till lönekörningen.

6. Nu har mallen sparats så att du kan använda samma mall nästa gång du ska importera från samma externa tidssystem. Du behöver bara göra kartläggningen en gång.

Hittillsvärden

Om du börjar använda lönefunktionen i 24SevenOffice under året kan du importera hittillsvärden för att till exempel kunna skicka sammanställningsuppgifter till anställda endast från 24SevenOffice.

1. Välj vilken typ av import du vill utföra. Det rekommenderas att använda en Excel/CSV fil som referens för att underlätta processen.
  2. Du har även möjlighet att importera hittillsvärden direkt från Nettlønn. Följ anvisningarna för att hämta rätt fil från Nettlønn innan du importerar.