Lär mer om inställningar för lön i Busy

Vill du använda timmarna i Busy som underlag för din lönekörning? I den här hjälpartikeln kan du läsa om hur du ställer in löneinställningarna i Busy.

Lön i Busy

Inställningar för lönen har nu flyttats till en separat meny under "Inställningar" (1) i Busy. Tryck på "Lön" (2) i menyraden för att komma till löneinställningarna.

När du har klickat på "Lön" kommer du att se detta gränssnitt. Här kan du antingen bläddra mellan inställningar eller klicka på menyalternativen i sidofältet (markerade i bilden).

Här kommer vi att förklara vad varje menypunkt gör och innebär.

1. Lönesystemet

Här kan du välja vilket lönesystem du vill använda tillsammans med Busy.

Skjermbilde 2024-04-18 kl

Observera: Om du använder Busy tillsammans med 24SevenOffice kommer du även att få ett förslag att använda 24SevenOffice Lön här.

2. Löneksportens format

Aktivera eller inaktivera om projektnummer och datum för den registrerade timmen ska inkluderas i löneexporten.

Skjermbilde 2024-04-18 kl. 09.52.33

3. Lönelistor

Lönelement används för att koppla tid registrerad i Busy till ett löneelement i lönesystemet. Skapa de löneelement du vill att anställda ska kunna registrera tid på och välj en lönekod som matchar den ni har i lönesystemet.

För att skapa ett nytt löneelement klickar du på "Lägg till löneelement".

När du öppnar detta fönster, ange den korrekta lönekoden som matchar lönesystemet och ett namn på lönearten. Du kan välja att markera om lönearten ska visas i de anställdas tidsregistrering och om det är övertid eller inte. Genom att välja "Visa i tidsregistrering" kan anställda lägga till lönetillägget på timmen.

4. Timlön

Välj vilka anställda som ska ha timlön och vilken lönelement som ska vara standard för arbetstid. Du bestämmer alltså vilken lönelement som ska skapas när timanställda registrerar sin tid (2), och vilka som ska ha timlön (1).

Om så önskas kan du individuellt justera lönelementen för olika arbetsroller i listan över arbetsroller, om vissa roller kräver ett specifikt löneelement.

5.Lönelement för utbetalningar

Under den sista menypunkten hittar du inställningar för utbetalningar i Busy. Du kan välja om du vill inkludera utbetalningar i löneexporten eller inte (1). Om du stänger av detta kan utbetalningar av tissaldo fortfarande göras från "Tidsbanken" i Busy.

Välj en "Lönelement för utbetalningar" (2) och en "Lönelement för avdrag i timmar" (3) om du vill inkludera utbetalningar i löneexporten. En positiv utbetalning kommer att kopplas till "Lönelement för utbetalda övertidsersättningar", medan en negativ utbetalning kommer att kopplas till "Lönelement för avdrag i timmar".

OBS: Om du har aktiverat alternativet "Inkludera utbetalningar i löneexporten", måste du välja lönelement för utbetald övertid / avdrag i timmar för att se till att exporten fungerar korrekt.

Nu är du redo att godkänna löner i Busy!

För att skapa en lönelementgodkännande har vi nu en dedikerad meny i sidofältet som heter "Lön".