Lär mer om kontakter i CRM

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan söka, filtrera, ändra och radera kontakter för att få en bättre översikt över de kontakter som är viktiga för dig. Samtidigt kommer vi att gå igenom hur du skapar en ny kontakt.

Du kan få tillgång till alla registrerade kontakter genom att klicka på "Kontakter" i menyn till vänster i CRM.

Skärmbild 2024-01-31 114245

Generellt

För att skapa nya kontakter kan du klicka på "Ny kontakt" högst upp till höger i kontakterna. Som standard ser du 15 kontakter per sida, men du kan justera antalet genom att välja ett annat alternativ från rullgardinsmenyn. Du kan också bläddra igenom kontakterna med hjälp av pilknapparna som visas längst ner på sidan för att gå till nästa eller föregående sida.

Sök

Högst upp har du möjlighet att söka efter kontakter.

Skärmbild 2024-01-31 114718

Filtrering

Kontakter har flera bra filtreringsalternativ som enkelt kan hittas i trattformen under sökfältet. Här kan du filtrera efter olika parametrar. Det är också möjligt att kombinera flera filtreringsalternativ samtidigt.

Tips: Du kan också spara olika filter sökningar, du kan läsa mer om hur du sparar filter sökningar i CRM här.

Inspelning2024-01-31154301-ezgif.com-video-to-gif-converter (1)

Ändra kolumnval i vyn

I kontakter har du möjligheten att välja vilka kolumner du vill se högst upp till höger på sidan. Systemet kommer ihåg vilka kolumner du har valt, så du behöver inte välja dem igen nästa gång du loggar in på 24SevenOffice-klienten.

Skärmbild 2024-01-31 115547Inspelning2024-01-31151120-ezgif.com-video-to-gif-converter

Skapa kontakter

Klicka på "Ny kontakt" till höger om skärmen. Nu ska vi gå igenom vad som kan fyllas i i registreringsformuläret.

Skärmbild 2024-01-31 132520

1. Förnamn: Här fyller du i förnamnet på kontakten.
  2. Efternamn: Här fyller du i efternamnet på kontakten.
  3. Alt. namn: Här kan du lägga till om kontakten har ett smeknamn.
  4. Födelsedatum: Här kan du lägga till födelsedatum.
  5. Anteckning: Detta är ett fritextfält som kan användas för att lägga till information om kontakten.

Kontaktinformation

Här kan du lägga till kontaktinformation för kontakten.

Ansvarig

Här lägger du till vem som är ägare till den skapade kontakten. "Enbart synlig för ansvarig" kan aktiveras om kontakten endast ska vara synlig för ägaren och ingen annan.

Hemadress

Här kan du fylla i adressen för kontakten.

Sociala medier länkar

Här kan du lägga till URL-länkar till de sociala medierna som kontakten har.

Ändra kontakt

Du kan enkelt ändra en kontakt genom att klicka på själva kontakten som du vill ändra och sedan klicka på "Spara". Alternativt kan du klicka på de tre punkterna till höger på själva kontakten och välja "Ändra".

Skärmbild 2024-01-31 135009

Radera kontakt

För att ta bort en kontakt kan du antingen klicka på de tre punkterna till höger på själva kontakten och välja "Radera", eller så kan du radera flera kontakter samtidigt genom att markera rutan längst till vänster på alla kontakter du vill ta bort. Klicka sedan på papperskorgsikonen för att radera dem.

Inspelning2024-01-31144854-ezgif.com-video-to-gif-converter