Lär mer om lönrevision

Här kommer vi att gå igenom hur du använder funktionen för lönerevision i lönesystemet. Den kan användas för att höja lönen för alla anställda eller endast för vissa. Det kan vara användbart att använda denna funktion efter löneförhandlingar t.ex.

Artikeln du läser nu håller på att uppdateras och förbättras. Vi arbetar med att utöka och förbättra vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

1. Gå till Anställningslistan i huvudmenyn på vänster sida. Välj sedan "Lönerevision" under fliken "Fler åtgärder".

2. När du klickar på "Lönerevision" öppnas en översiktsbild. Här kan du ange ökningsprocent, minimum och maximum för ökningen, datum från vilket ökningen gäller, skapa förslag och uppdatera lönen.

Procentvis ökning

1. Här fyller du i den procent med vilken lönen ska ökas.
    Klicka på "Applicera" för att se ökningen i kronor samt vad den nya lönen blir.

2. När du har fyllt i ökningsinformationen, välj datum för när ökningen ska träda i kraft och klicka sedan på knappen för att uppdatera lönen. Ett meddelande kommer att visas och du måste sedan välja att skapa lönen igen för att genomföra ändringen.

Om ökningen ska tillämpas retroaktivt kan du markera rutan för efterbetalning. Det innebär att en lönetyp för efterbetalningen läggs till för mellanskillnaden från datumet för ökningen och fram till dagens datum i löneutbetalningen.

Ökning i kronor

1. Om du önskar höja lönen med en specifik summa kan du enkelt göra det genom att skriva in beloppet direkt i kolumnen "Ökning i kr".

2. Du kommer att kunna se beräkningar av den nya lönen och ha möjlighet att uppdatera den.

Om ökningen ska tillämpas retroaktivt kan du markera rutan för efterbetalning. Det innebär att en lönetyp för efterbetalningen läggs till för mellanskillnaden från datumet för ökningen och fram till dagens datum i löneutbetalningen..