Lär mer om prisfunktionaliteten i Busy

Denna hjälpartikel ger dig en översikt över de prisfunktioner som finns i Busy idag. Vi kommer att visa dig hur du kan konfigurera en prisstruktur per projekt, användare eller arbetskategori.

Priser i Busy

Denna artikel ger en översikt över prisfunktionaliteten som finns i Busy idag. Prisfunktionaliteten börjar med standardiserade timepriser, som kan anges på projektnivå.

Standardiserade priser

Standardiserade timpriser för företaget

I det övergripande konfigurationsläget för Busy har du möjligheten att ange en "Standard timpris" för hela företaget. Denna pris kommer att användas som standard om ingen annan pris anges på projektnivå. Du hittar den under "Inställningar" → "Allmänt".

Standardiserade timpriser för arbetstyper

När du skapar en arbetstyp i företagets arbetsområde kommer du att kunna ange en "Standard timpris" för arbetstypen. Detta pris kommer att användas av Busy för arbetstypen när den läggs till i ett projekt, om inget annat specificeras för det specifika projektet.

Specificerade timpriser

Timpriser för projekt

När du skapar ett projekt i Busy ges du möjligheten att ange en specifik timpris för projektet. Här kan du välja att sätta en exakt timpris kopplad till projektet, arbetsroller eller användare.

OBS: Busy kommer alltid att använda det timpris som anges på projektet, därför är det viktigt med ett specifikt timpris för varje projekt. Om du har valt ett standard timpris för företaget, kommer Busy att använda det som standard timpris för projektet, om inget annat anges.

1. Projekt

Om du väljer "Projekt" under "Inställningar för priser" kan du ange en timpris som kommer att tillämpas på alla timmar som registreras på projektet.

Om du till exempel har satt företagets standardtimpris till 1000 kr, kommer detta automatiskt att visas som timpriset på projektet. Du har möjligheten att skriva in önskad timpris för projektet och därmed kunna ändra det standardpriset.

OBS: Om ingen standard timepris har angetts för företaget, kommer automatiskt timpriset på projektet att vara "0 kr".

2. Användare

Genom att välja "Användare" under "Inställningar för priser" kan du specificera en timpris för varje användare på projektet.

Om det finns anställda som behöver olika timpriser på samma projekt, kan det vara fördelaktigt att ställa in timpriserna efter användarna. Du kommer att se en kolumn bredvid användarnas namn med rubriken "Timpris".

Här kan du ange den individuella användarens timpris som kommer att gälla när de registrerar tid på projektet, oberoende av vilken arbetskategori de registrerar tid för.

3. Arbetstyper

Vanligtvis använder de flesta ett timpris som är specificerat per arbetstyp. Precis som för timpris specificerat per användare, visas en kolumn för "Timpris" bredvid arbetstypens namn på projektet.

Här kan du ange ett timpris som kopplas till den valda arbetstypen när du registrerar tid.

Ny uppdatering: Möjlighet att ange timpris per användare per arbetstyp!

Om du vill specificera timepriserna ytterligare har vi lanserat en ny uppdatering som gör det möjligt för dig att göra just detta. Nu kan du överstyra timepriset per arbetstyp som är kopplat till enskilda anställda. Detta är användbart om du till exempel har två anställda som ska ha olika betalt för att utföra samma "Arbetstyp", och du vill specificera användarens timpris per arbetstyp där tid registreras.

När du är inne på projektet väljer du fortfarande att specificera timpriset baserat på arbetstyp. Efter att du har konfigurerat timpriserna per arbetstyp, kan du klicka på de tre punkterna till höger för arbetstypen (1) och välj "Överstyr timpris för användare" (2).

När du väljer att göra detta, visas ett fönster där du kan ange en individuell timpris för de anställda du önskar. I exemplet ovan har Anne Karlsens standardtimpris överstyrts till 1500 kr, vilket innebär att hon kommer att få betalt 1500 kr för de timmar som registreras för denna arbetskategori. Övriga anställda som registrerar tid för denna arbetskategori kommer att få betalt enligt det standard timpriset kopplat till arbetskategorin.

Bilden ovan visar hur det kommer att se ut på själva projektets sida. Du kan ange timpriset per arbetstyp per användare för så många användare och arbetstyper du vill.

Prishierarkier i Busy

De olika priserna som diskuterats ovan kan ses som en "Prishierarki", som sträcker sig från "Standardiserade timpriser" till mer "Specifika timpriser". De olika nivåerna kan illustreras på följande sätt:

1. Företagets standardiserade timpris. Om en standardiserad timpris för företaget har angetts, kommer den automatiskt att användas som timpris för nya projekt som skapas, om inget annat specificeras på projektet.
  2. Standardiserade timpriser för arbetstyper. När du skapar en arbetstyp i företagets arbetsområde och anger ett standard timpris för den, kommer Busy att använda det standard timpriset när arbetstypen läggs till i ett projekt. Du har även möjligheten att överstyra detta pris per projekt.
  3. Timpris på projekt. Priserna på timmarna i Busy kommer alltid att följa den timpris som är angiven på projektnivån. Om detta inte specificeras närmare kommer Busy att använda de standardiserade timpriserna. Genom att välja ett individuellt pris på projektnivå kommer detta pris alltid att gälla.
  4. Specifika timmar på projektnivå. Om du anger timpriser på projektnivå, till exempel per användare eller per arbetstyp, kommer Busy att använda dessa priser som referens när timmar registreras på projektet.
  5. Timpris på själva timmen. Timpriset på projektnivå kan ändras direkt på timmen i Busy. Detta kan göras i "Godkännande-modulen" eller inne på en "Order". Endast en administratör har behörighet att ändra timpriset.