Lär dig mer om prislistor

Prislistor kan användas för att definiera olika priser och alternativa produktnamn för en produkt. Här visar vi dig hur det görs.

Med en bra struktur på prislistorna kan man spara mycket tid när man fakturerar kunder. Det kan till exempel vara användbart om man vill sälja en produkt utomlands och önskar att priset för utländska kunder ska vara i en främmande valuta och att produktnamnet ska visas på ett annat språk.

Vad kan prislistor användas till?

Här är ett par exempel på vad prislistor kan användas till

• Olika kunder ska betala olika priser för samma produkt. Istället för att ställa in fasta rabatter för varje kund kan man skapa en prislista och specificera priserna i prislistorna.
  • En produkt ska ha olika produktnamn beroende på vilken kund som köper produkten. Detta kan vara användbart om man säljer varor utomlands och vill att produktnamnet för utländska kunder ska vara på ett annat språk.
  • Man önskar att definiera priset för en produkt i flera valutor.

Hur använder man prislistor?

1. För att använda prislistor måste man först skapa en ny prislista. Detta görs genom att gå till produktmodulen > Administration > Prislistor och sedan klicka på "Ny prislista".

Skärmbild 2024-02-09 114653

2. När du skapar en prislista kan du välja valuta, beskrivning och namn på prislistan.

Skärmbild 2024-02-08 131140

3. Efter att du har skapat en prislista kan du på varje enskild produkt specificera önskat pris och alternativt produktnamn. Detta görs genom att öppna det önskade produktkortet och sedan gå till "Prislista".

Skärmbild 2024-02-09 115431

4. Här kan du klicka på pennikonen bredvid prislistan som du vill ändra. Då får du möjlighet att ange ett pris och ett alternativt produktnamn för produkten.

Skärmbild 2024-02-09 120533

Hur bestämmer jag vilka kunder en prislista ska gälla för?

Efter att du har slutfört inställningen av en prislista måste du välja vilka kunder som prislistan ska gälla för. Gör så här:

1. Öppna CRM-modulen i 24SevenOffice och sök efter en kund som prislistan ska gälla för.
  2. Öppna kundkortet för kunden.
  3. Klicka på de tre punkterna och "Redigera".

Skärmbild 2024-02-09 141447Skärmbild 2024-02-09 141601-1
  4. Därefter går man till "Inställningar" och väljer önskad prislista.

Skärmbild 2024-02-09 141852

Tips: Om du behöver aktivera en prislista för många kunder samtidigt kan du uppdatera flera kunder genom en import. Mer information om importer finns här.