Lär mer om Säljmöjligheter i CRM

I denna artikel kommer vi att förklara hur du kan söka, filtrera, ändra och ta bort säljmöjligheter för att få en bättre överblick över de säljmöjligheter som är viktiga för dig. Samtidigt ska vi gå igenom hur du skapar en ny säljmöjlighet

Artikeln du läser är för närvarande under ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest uppdaterade informationen möjligt.

Du kan få tillgång till alla registrerade säljmöjligheter genom att klicka på "Säljmöjligheter" i vänstermenyn inne i CRM.

Skärmbild 2024-02-06 120618

Generellt

För att skapa nya säljmöjligheter kan du klicka på "Ny säljmöjlighet" högst upp till höger. Som standard kommer du att se 15 säljmöjligheter per sida, men du kan justera antalet genom att välja ett annat alternativ från drop-downmenyn. Du kan också bläddra bland säljmöjligheterna med hjälp av pilknapparna som visas längst ner på sidan för att gå till nästa eller föregående sida.

Sök

Högst upp i säljmöjligheterna har du möjlighet att söka bland säljmöjligheterna.

Skärmbild 2024-02-06 121249

Filtrering

Säljmöjligheter har ett antal bra filtreringsalternativ som enkelt kan hittas i tratten under sökfältet. Här kan du filtrera efter olika parametrar. Det är också möjligt att kombinera flera filtreringsalternativ samtidigt.

Du kan också spara olika filter sökningar. Du kan läsa mer om hur du sparar filter sökningar i CRM.

Ändra kolumn val i vyn

I Säljmöjligheter har du möjligheten att välja vilka kolumner du vill se längst upp till höger på sidan. Systemet kommer ihåg vilka kolumner du har valt, så att du slipper välja dem på nytt nästa gång du loggar in på 24SevenOffice-klienten.

Skärmbild 2024-02-06 130600  Skärmbild 2024-02-06 130715

Skapa säljmöjligheter

Klicka på Ny säljmöjlighet på höger sida av skärmen. Nu ska vi gå igenom vad som kan fyllas i i registreringsformuläret.

Innan du börjar skapa en säljmöjlighet, kan typ, källa och steg definieras under Administration och Inställningar.

Du kan också skapa en säljmöjlighet inne på ett kundkort genom att klicka på plustecknet.

Skärmbild 2024-02-06 131334

Egenskaper

1. Titel: Här kan du skriva namnet på säljmöjligheten
  2. Typ: Här kan du ange vilken typ av försäljning det är
  3. Källa: Här kan du välja källan för säljmöjligheten.
  4. Steg: Här kan du ange steget i pipeline.
  5. Status: Här kan du sätta säljmöjligheten som vunnen, öppen eller förlorad.
  6. Avvisning: Vid statusen Stängt - förlorat är det möjligt att registrera orsaken till varför säljmöjligheten förlorades.

Värden

1. Belopp: Här kan du ange belopp som är återkommande.
  2. Belopp 2: Här kan du ange engångsbelopp.
  3. Sannolikhetsvärde: Här kommer du att se den förväntade värdet för säljmöjligheterna.

4. Sannolikhet: Vilken sannolikhet det är att säljmöjligheterna stängs.

Datum

1. Startdatum: Det datum då säljmöjligheterna skapas.
  2. Slutdatum: Det är tiden som säljmöjligheten är aktiv.
  3. Leveransdatum: Det är när tjänsten ska levereras, till exempel projektstart.
  4. Stängt datum: Det är datumet då säljmöjligheten stängdes.

Kopplingar

1. Ansvarig: Här kan du definiera vem som är ansvarig för säljmöjligheten.
  2. Kund: Här kan du koppla säljmöjligheten till en kund.
  3. Kontakt: Här kan du koppla säljmöjligheten till en kontakt.
  4. Projekt: Här kan du koppla säljmöjligheten till ett projekt.
  5. Kampanj: Här kan du ange om det är en kampanj.
  6. Beskrivning: Fritextfält för att lägga till en beskrivning av säljmöjligheten.
  7. Säljare: Här kan du lägga till en eller flera säljare.

Endre Säljmöjligheter

Skärmbild 2024-02-06 133659

Du kan enkelt ändra en säljmöjlighet genom att klicka på själva säljmöjligheten du vill ändra och sedan klicka på "Spara". Alternativt kan du klicka på de tre punkterna till höger om uppgiften och sedan klicka på "Ändra".

Radera säljmöjligheter

För att ta bort en säljmöjlighet kan du antingen klicka på de tre punkterna till höger om själva säljmöjligheten och välja "Radera", eller så kan du ta bort flera säljmöjligheter samtidigt genom att markera rutan längst till vänster för varje säljmöjlighet du vill ta bort. Klicka sedan på sopkorgsikonen för att radera dem.

Skärmbild 2024-02-06 134624