Lär mer om Sök i bokföringsmodulen

Under menyn Sök hittar du fyra funktioner: sök verifikationer, dokument-ID, reskontra och Ekoskopet. I denna hjälpartikel kommer vi att beskriva de olika funktionerna.

1. Sök Verifikationer
    Här kan du söka efter alla bokförda verifikationer i företaget. Överst hittar du alla valda kolumner. Du kan själv ändra detta genom att klicka på pilen som visas när du håller muspekaren över kolumnen. Till höger hittar du alla sökfilter som kan användas för att söka fram ett verifikationer. Sökningsknappen och återställningsknappen finns längst ner på bilden.

2. Om du markerar "visa dolda poster", kommer även de poster som är korrekta att visas.
  3. Om du vill skriva ut alla dokumentID inom sökningen kan du använda knappen "dokumentID" längst ner på sidan.
  4. Genom att högerklicka på en verifikation får du tillgång till flera åtgärder du kan utföra.
    1. Ändra verifikationsinformation: Här kan du enkelt redigera dimensioner, förfallodatum och kommentarer för verifikationen.
    2. Korrigera verifikationen: Här kan du enkelt rätta till hela verifikationen.
    3. Kopiera: Här kan du enkelt skapa en kopia av verifikationen till en ny verifikation i bokföringen.
    4. Visa verifikation: Öppnar verifikationen i verifikationsjournalen.
    5. Visa bilagor: Visar verifikationens tillhörande bilagor.
    6. Koppla till verifikation: Här kan du ansluta ett dokument-ID till en befintlig verifikation.
    7. Visa kund: Visa kundinformation i CRM-systemet.

5. Se hur du korrigerar en verifikation här.
  6. Sök dokumentID
    Här kan du söka efter alla dokumentID i företaget.
  7. Du hittar sökfunktionen i det övre högra hörnet. Där kan du ange ett eller flera dokumentID eller en intervall som du vill visa.
  8. Du kan också välja att endast visa arkiverade dokumentID som ett alternativ.
  9. På vänster sida hittar du knappen för utskrift.

10. När du letar upp ett dokumentID kan du också se historiken för v under fliken logg, samt hur det har bokförts under fliken kvitto längst ner på bilden.

11. Reskontra
    Här kan du granska din kunders och leverantörers reskontra. Använd sökfältet till vänster för att hitta en specifik kund eller leverantör. Du kan sedan välja att visa antingen kund- eller leverantörsreskontra samt öppna, stängda eller alla poster.
  12. Genom att använda knapparna till höger i menyn kan du enkelt skriva ut eller exportera reskontran till Excel.
  13. Du har möjlighet att välja vilka kolumner som ska visas genom att klicka på den lilla pilen som dyker upp när du håller muspekaren över kolumnen. Du kan också sortera kolumnerna genom att klicka på kolumnen och dra den till önskad plats.

14. Genom att högerklicka på en rad i kundereskontro har du möjlighet att utföra följande åtgärder.
    1. Koppla poster: För att koppla samman flera poster markerar du dem och klickar på "Koppla poster" alternativet.
    2. Ta bort koppling: Avlägsna hela kopplingen som är markerad.
    3. Ta bort post från koppling: Avlägsna den markerade posten från kopplingen.
    4. Ny inbetalning: Registrera och bokför en ny betalning som hör till den markerade posten.

15. Genom att högerklicka på en rad i leverantörsreskontra har du möjlighet att utföra följande åtgärder.
    1. Koppla poster: För att koppla samman flera poster, markera dem och klicka på alternativet "Koppla poster".
    2. Ta bort koppling: Avlägsna hela kopplingen som är markerad.
    3. Ta bort post från koppling: Avlägsna den markerade posten från kopplingen.
    4. Lägg till i bank: Lägg till den markerade posten i betalningsförslaget i bankmodulen.
    5. Ta bort från bank: Radera den markerade posten från bankmodulen.
    6. Ny betalning: Registrera och bokför en ny betalning som tillhör den markerade posten.
Ekoskop

I Ekoskop har vi samlat några av de mest använda rapporterna i 24Sevenoffice och lagt till möjligheter för fler anpassningar när det gäller sökfilter och funktionalitet. Ekoskop ger dig möjlighet att filtrera sökresultat baserat på egendefinierade dimensioner. Du kan också direkt koppla reskontroposter i rapporten.