Lär mer om tjänsten Mobilesync.

MobileSync är en helhetslösning för e-post och samarbete som ger dig tillgång till samma data på alla dina enheter samtidigt.

Generellt om MobileSync

Detta innefattar även data som finns i 24SevenOffice så att all e-post, kalender, delade kalendrar, uppgifter och kontakter synkroniseras på alla enheter. Du får även tillgång till CRM-uppgifter direkt från alla enheter.

Informationen lagras säkert hos NetClient i Norge på servrar i 2 olika datacenter samtidigt med backup. Endast den funktionalitet som användaren väljer att använda i MobileSync kommer att lagras och göras tillgänglig i lösningen.

Vår synkroniseringstjänst använder en standard kallad ActiveSync utvecklad av Microsoft. De flesta moderna affärstelefoner har antingen detta installerat eller så går det att installera (fråga din telefonleverantör). Ibland kallas det även Mail for Exchange eller liknande. Vi använder användarkontot för att hämta data från 24SevenOffice och hämtar data från klienten som är inställd som standardklient på användarkontot i communityn.

Följande data synkroniseras::

• Kalender
  • Uppgifter
  • Kontakter (du hittar dem på din communitysida under "Kontakter".).
  • E-post (kräver att din e-postkonto är konfigurerad som IMAP i e-postmodulen i 24SevenOffice.).
  • Företagskatalogen (Företagskatalogen är inte en synkronisering i sig utan en online referens i en global kontaktlista. Denna har integrerats med CRM-systemet.).

Information från 24SevenOffice synkroniseras var 15:e minut. Se till att tidzonen och datumet på din telefon är korrekt inställda för att undvika eventuella felaktigheter i synkroniseringen med 24SevenOffice.

Förutsättningar som krävs för att MobileSync ska fungera:

• Du behöver ha ett användarkonto hos NetClient.
  • Du behöver ha skapat ett communitykonto i 24SevenOffice.
  • Synkroniseringen må aktiveras hos NetClient och på din telefon.
  • Active Sync må vara installerat på din mobiltelefon.

OBS: Använd inte andra metoder, som till exempel Nokia PC Suite, för att synkronisera e-post, kontakter, kalenderposter eller uppgifter när du har installerat och använder Mail for Exchange på din telefon. Om du använder andra metoder samtidigt kan det resultera i förlust av data, duplicerade data eller skadade data.

För att konfigurera MobileSync behöver du följande information från oss:

1. Användarnamn för användarkonto hos NetClient

• Kontakta Netclients support för hjälp med detta.

2. Lösenordet för ditt användarkonto hos NetClient

• Kontakta Netclients support för hjälp med detta.

3. Servernamn för Exchange

• mail.netclient.no

Aktivering av tjänsten
För att aktivera synkronisering för din användare behöver följande åtgärder utföras:

1. Gå in här https://mail.netclient.no/setting?p=24sevenoffice

Om din mobiltelefon inte automatiskt konfigurerar inställningarna, följ även stegen nedan för att slutföra installationen. 2-6.

2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord (inte inloggning för 24SevenOffice, utan inloggning för e-postkonto (e-postadress och lösenord), använd gärna länken för att återställa lösenordet om du inte kommer ihåg det)

3. Klicka sedan på fliken 24SevenOffice i vänstermenyn.

4. Ange ditt användarnamn och lösenord för community (samma som du använder för att logga in på 24SevenOffice) och klicka sedan på "Skapa åtkomst".

5. Synkroniseringen av data från 24SevenOffice kommer att börja inom 15 minuter.

6. Gör de nödvändiga inställningarna på din telefon.

Läs mer i användarmanualen från din telefonleverantör eftersom inställningarna på telefonen kan skilja sig mellan olika leverantörer.

Inställningar

Gränssnitt och funktioner kan variera mellan olika telefonmodeller. Denna förklaring fokuserar främst på de generella inställningarna som behövs för att synkronisera telefonen med 24SevenOffice. För mer detaljerade anvisningar hänvisar vi till varje tillverkares guider och manualer (se länkar längst ned på sidan eller på tillverkarens webbplats).

Det är viktigt att noggrant gå igenom de olika inställningarna så att du förstår vad som händer under synkroniseringen – särskilt inställningarna för avtal, uppgifter och kontakter.

1. Gå till Mail for Exchange (Mfe)-appen på din telefon.

Gå till de olika kategorierna som visas och gör inställningarna enligt beskrivningen för varje kategori.

2. Anslutning

De olika alternativen

• Exchange server: mail.netclient.no
  • Säker anslutning: Ja/Nej
  • Anslutningspunkt: välj din leverantör
  • Synkronisera under roaming: valfritt.

OBS! Kostnaden kan vara något högre än vanlig synkronisering, särskilt om du befinner dig utomlands.

• Använd standardporten: Ja.

3. Inloggningsinformation

De olika alternativen

• Användarnamn: Det användarnamn du har för ditt användarkonto hos NetClient
  • Lösenord: Lösenordet för ditt användarkonto hos NetClient
  • Domän: inte används

4. Synkroniseringsintervall

De olika alternativen

• Synkroniseringsintervall under högtrafik: valfritt. Till exempel var 15:e minut.
  • Synkroniseringsplanen är valfri. Du kan välja att sätta en toppperiod, till exempel manuellt.
  • Början av högtrafiktid: valfritt. Exempelvis kl. 08.00
  • Slutet på högtrafiktid: valfritt. Till exempel kl. 16.00
  • Högtrafikdagar: valfritt. Exempelvis mån, tis, ons, tors, fre.
  • Vid eventuella konflikter: Du kan välja alternativet. Till exempel, om servern ska ha företräde.

5. Kalender

De olika alternativen

• Synkronisera kalender: Ja/Nej
  • Synkronisera kalendern bakåt: valfritt
  • Inledande synkronisering

> Ta bort element på telefon: tar bort objekt på telefonen vid första synkroniseringen och ersätter dem med objekt som är registrerade i 24SevenOffice.

> Behåll element på telefonen: bibehåller element som redan finns på telefonen vid den första synkroniseringen och lägger till nya element som är registrerade i 24SevenOffice.

OBS! Kan orsaka dubbletter om liknande avtal finns registrerade både på telefonen och i 24SevenOffice.

6. Uppgifter

De olika alternativen

• Synkronisera uppgifter: Ja/Nej
  • Synkronisera avklarade uppgifter: valfritt
  • Inledande synkronisering:

>Ta bort element på telefon: tar bort objekt på telefonen vid första synkroniseringen och ersätter dem med objekt som är registrerade i 24SevenOffice.

>Behåll objekt på telefonen: behåller de objekt som redan finns på telefonen vid den första synkroniseringen och lägger till objekt som är registrerade i 24SevenOffice.

OBS! Kan orsaka dubbletter om liknande uppgifter är registrerade både på telefonen och i 24SevenOffice.

7. Kontakter

De olika alternativen

• Synkronisera kontakter: Ja/Nej
  • Inledande synkronisering:

> Radera objekt på telefonen: tar bort objekt på telefonen vid första synkroniseringen och ersätter dem med objekt som är registrerade hos NetClients server.

OBS! När du först synkroniserar kommer det inte finnas några element på NetClients server. Om du väljer att radera element på telefonen och synkronisera för första gången kommer kontaktlistan på telefonen att tas bort.

> Behåll objekt på telefonen: bevarar objekten på telefonen vid första synkroniseringen och skapar en backup av dem på NetClients server.

Om du vill behålla dina mobilkontakter vid den första synkroniseringen rekommenderar vi att du väljer att behålla elementen på telefonen.

8. E-post

De olika alternativen

• Synkronisera e-post: Ja/Nej
  • E-postadress: Din e-postadress
  • Visa meddelande vid ny e-post: Valfritt
  • Användning av signatur: Valfritt
  • Signatur: Valfritt
  • När du skickar e-post: Valfritt
  • Synkronisera meddelanden tillbaka: Valfritt

9. Frånvaro

De olika alternativen

• Frånvaro: Ja/Nej

När du väljer Ja aktiveras en permanent frånvaromeddelande för e-post och du kan lägga till önskad text i meddelandet.

Fullständig resynkronisering

En fullständig resynkronisering tar bort allt innehåll som har synkroniserats till din telefon. Det aktuella innehållet på ditt konto på Microsoft Exchange Server ersätter det tidigare innehållet. Resynkronisering rekommenderas endast när du behöver återställa stora mängder data på din mobil.

OBS! Alla ändringar eller nya data som skapats på din telefon efter den senaste lyckade synkroniseringen kommer att gå förlorade. Om du har valt att synkronisera kalendern eller kontakterna i din profil och sedan genomför en fullständig resynkronisering, kommer de ursprungliga synkroniseringsinställningarna för dessa element att ställas in på att raderas från telefonen.

Du hittar den här funktionen i menyn för Mail for Exchange på din mobiltelefon.