Lär mer om valuta

Du kan fakturera och bokföra i systemet med de flesta valutor. Inställningarna för valutor finns här: Bokföring - Inställningar - Valuta.

Lägg till en ny valuta

Innan du kan utfärda fakturor eller bokföra i en annan valuta måste den först registreras i systemet. Svenska kronor är redan standard och behöver inte läggas till manuellt.

1. Klicka på plustecknet "Lägg till valuta" och fyll i informationen i det popup-fönster som visas.

Växelkursen motsvarar värdet av 1 enhet av valutan i SEK (till exempel kommer 1 EUR att vara ungefär 10,14XX om du skulle ställa in EURO).
  2. Markera rutan "Automatisk uppdatering av valutakurser" för att få kursuppdateringar varje natt automatiskt. Valutakurserna hämtas från https://openexchangerates.org/.

Skapa en order i en annan valuta

1. I orderhanteringen (Fakturering - orderhantering) och avancerad läge kan du välja valuta och kurs. Priset på varor och order uppdateras automatiskt. Det är möjligt att lägga till detta fält i orderhanteringen. Manuellt angivna priser på produkter uppdateras INTE när valutan ändras.

Välja standardvaluta för en kund

1. Sök upp kunden i CRM.
  2. Klicka på pennikonen för att redigera informationen.
  3. Gå till fliken "Inställningar" och välj önskad valuta för kunden i fältet.