Lär mer om vår Woocommerce integration

Här kommer vi att guida dig genom processen för att ställa in och komma igång med synkroniseringen mellan Woocommerce och 24SevenOffice.

Vi håller på att uppdatera och förbättra artikeln du nu läser. Vår målsättning är att utöka och förbättra vår kunskapsbas för att kunna ge dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

Produkter

Möjlighet för produktsynkronisering i båda riktningarna (24SO <-> Woo)

Lagerantal

Ändringar av produkter (namn/priser)

Anslut dimensioner till produkter (Projekt/Avdelning)

Order

• Synkronisera från Woocommerce till 24SevenOffice till vald orderstatus (vald i integrationsinställningarna)
  • Kontrollerar om kunden redan finns i 24SevenOffice CRM, om kunden inte finns skapas denne automatiskt.
  • Om orgnummer inte hittas, söks istället på namn (företagsnamn/för- & efternamn).
  • Den kontrollerar även faktura e-postadressen mot kunddatabasen.
  • Möjlighet att använda antingen fakturering från 24SevenOffice eller kopplade betalningslösningar i webbutiken. Det kan även vara möjligt att erbjuda båda alternativen.
  • Välj om du föredrar att använda automatisk distribution i 24SevenOffice eller manuell distribution. Här är ett exempel på optimalt användande:
  • Fakturering som ska utföras från 24SevenOffice - använd automatisk funktion
  • Betalsätt där kunden har betalat i webbutiken, t.ex. Klarna - använd manuellhantering
  • När betalningslösningen är aktiverad, kan den kopplas till rätt betalningsmetod. Detta innebär att kundens reskontra stängs och överförs till rätt konto kopplat till betalningslösningen i 24SevenOffice.
  • Möjlighet att ansluta dimensioner till orderns huvud. Projekt/Avdelning
  • Möjlighet att välja en annan försäljningstyp i webbutiken om en kund köper från ett annat land än det valda landet på webbutiken. Till exempel, att all försäljning utanför Sverige ska använda "Sälj utland" istället för Kreditsälg.
  • Få en rapport skickad via e-post för beställningar som har misslyckats med integrationen

Aktiveringsguide för integrationen

Konfiguration i 24SevenOffice

Skapa en integrtionsanvändare i 24SevenOffice

Kom ihåg att denna användare endast är ansluten till rätt 24SevenOffice klient. Integrasjonen skickar mot standardklienten vald av användaren.

Se till att detta är skapat i 24SevenOffice om det ska användas: Konto, avdelning, projekt, betalningsmetoder.

Konfigurera i WP-admin

Ladda ner senaste versionen av integrationen

Ladda upp och installera den här i WP-admin.

Använd den skapade API-användaren för att logga in med integrationen.

Välj inställningar för synkronisering av produkter (Det finns 2 alternativ)

Alternativ 1 - Synkronisera nya produkter och lager från 24SevenOffice till Woo (endast data från 24SevenOffice -> Woo)

Nya produkter kommer att synkroniseras som "Utkast".

Alternativ 2 - Synkronisera kategorier och produkter (Tvåvägsintegration 24SevenOffice <-> Woo)

• Välj vilka kategorier i 24SevenOffice som produkterna ska synkroniseras från.
  • Alla produkter från dessa kategorier kommer att synkroniseras från 24SevenOffice till Woo som "Utkast". Om produktnumret redan finns kommer de att matchas.
  • Produkter i Woocommerce som tillhör någon av de valda kategorierna kommer att synkroniseras från Woo till 24SevenOffice. Du hittar detta alternativ i produktkortet under Avancerade inställningar -> 24SO Kategori.

Det är viktigt att komma ihåg att varje produktnummer måste vara unikt, även när du använder variabla produkter.

Välj inställningar för ordersynkronisering

Synkronisera order från Woocommerce -> 24SevenOffice: När en order är markerad som fakturerad i 24SevenOffice kan denna status skickas tillbaka till Woocommerce och markera ordern som "Fullbordad".

Synkronisera order från 24SevenOffice -> Woocommerce: Detta alternativ används när kunder använder Woocommerce för marknadsföring och annan funktionalitet som är tillgänglig i WP-admin och behöver en helhetsbild av alla order som skapas för en kund.

1. Välj om användare i Woocommerce utan organisationsnummer ska matchas mot kunder i 24SevenOffice CRM med organisationsnummer. Detta görs för att undvika dubbletter i 24SevenOffice CRM.
  2. Välj om det är tillåtet att matcha kunder i Woocommerce utan registrerat organisationsnummer med kunder i 24SevenOffice CRM som har ett registrerat organisationsnummer. Detta görs för att undvika dubbletter i CRM om webbutiken inte kräver att organisationsnummer måste registreras för att lägga en order.
  3. Välj om ordern ska kopplas till dimensioner i orderrubriken: Avdelning eller projekt.
  4. Välj hur betalningslösningar ska kopplas och om ordern ska distribueras automatiskt eller manuellt.
  5. Standardinställningen är att fakturering som ska skickas från 24SevenOffice inte är kopplad till en betalningslösning och användning av automatisk distribution.
  6. Betalningslösningar matchas mot korrekt betalningsmetod i 24SevenOffice och använder inte automatisk distribution.
  7. Välj vilken status order ska ha när den skickas till 24SevenOffice.

Välj inställningar för Rapportering

Välj vilken e-postadress integrationen ska använda för att skicka meddelanden om eventuella problem med synkronisering av order från föregående dag.