1. Hjälpcenter
  2. Busy Tidregistrering
  3. Jag använder Busy med andra bokföringssystem

Lär mer om Busy's integration med Visma eAccounting.

Kom igång med integrationen mellan Busy och Visma eAccounting.

Genom vår integration med Visma eAccounting kan du importera projekt, kunder och produkter till Busy. Ordrar som skapas och slutförs i Busy kommer också att skickas tillbaka till Visma eAccounting.

Kom igång

1. För att aktivera en API-nyckel i Visma eAccounting, gå till "Utvidgningar" -> "Integreringar" -> "Visma Integrasjon (API)" i eAccounting. https://hjelp.eaccounting.no/s/article/Aktivering-av-API-modul-og-Integrasjoner.

2. I Busy går du till "Inställningar" → "Integrationer" → "Visma eAccounting" och klickar på "Anslut till Visma eAccounting". Du får då möjligheten att logga in på samma sätt som du gör i Visma, för att koppla ihop systemen.

3. Om du vill aktivera synkronisering av projekt (1) och klicka på "Anslut till Visma eAccounting" (2). Genom att aktivera synkronisering av projekt kommer alla projekt som finns i Visma eAccounting att synkroniseras in i Busy. Om det redan finns projekt i Busy kommer dessa automatiskt att arkiveras.

Nu är integrationen färdig! Projekt, kunder och produkter kommer att synkroniseras från Visma eAccounting till Busy; ordrar som skapas i Busy kommer automatiskt att skickas tillbaka till Visma eAccounting.

Hur fungerar integrationen?

Synkroniseringen

Synkroniseringen mellan Visma eAccounting och Busy sker endast åt ett håll. När integrationen sätts upp och projekt synkroniseras kommer projekt, kunder och produkter att importeras från Visma eAccounting till Busy. Att synkroniseringen endast går åt ett håll innebär att inga ändringar som görs i Busy kommer att synkroniseras tillbaka till Visma eAccounting, och tidsunderlaget kommer endast att finnas i Busy.

Du kommer att få en färdig orderbas som bygger på tim- och kostnadsunderlag från Busy till Visma eAccounting genom användning av orderfunktionen. Här skapas en order baserad på de registrerade tiderna och kostnaderna på projektet, och skickas som ett komplett orderutkast direkt till Visma eAccounting. Detta orderutkast kan sedan faktureras till slutkunden från Visma eAccounting.

OBS: Tidrapporter överförs inte direkt till Visma eAccounting från Busy. Tidrapporterna kommer aldrig att visas i Visma eAccounting, men en order baserad på tidrapporterna kan skickas till Visma eAccounting genom Busy's ordermodul.

Projekt

När du har konfigurerat integrationen mellan Visma eAccounting och Busy och aktiverat projektsynkronisering kommer alla projekt från Visma eAccounting att synkroniseras in i Busy. Även arkiverade projekt synkroniseras som arkiverade. Projekten skapas som vanligt i Visma eAccounting men kan justeras i Busy. Här kan du lägga till arbetsuppgifter, medlemmar, priser och göra ändringar direkt på projektet i Busy.

Observera att om du har tidigare projekt sparade i Busy som inte finns i Visma eAccounting kommer dessa automatiskt att arkiveras när integreringen och projektsynkroniseringen aktiveras.

Arbetstyper och produkter

För att skapa olika arbetsuppgifter i Busy och koppla dem till projekt måste du också ange vilka produkter som ska användas när du skickar över ordrar till Visma eAccounting. Dessa produkter kopplas till arbetsuppgifterna i Busy och används sedan när orderlinjer skapas. När du skapar en arbetsuppgift kan du enkelt välja vilken produkt som ska användas, antingen direkt vid skapandet av arbetsuppgiften eller genom att gå in i inställningarna för varje enskild arbetsuppgift.

Vanliga frågor

När jag försöker skicka en order till Visma får jag en felmeddelande. Varför?

Det kan finnas fel med den uppsatta integrationen. För att kontrollera detta, gå till "Inställningar" -> "Integrationer" och se när Busy senast hämtade information från Visma.

Om du har ändrat lösenordet för användaren som hämtade API-nyckeln från Visma kan det leda till att nyckeln blir ogiltig, vilket innebär att du behöver lägga in den på nytt.

För att lösa detta kan du aktivera eller inaktivera integrationen genom att följa instruktionerna i början av artikeln. Det kommer inte att påverka informationen som finns i Busy..