Lär mer om indexreglering i Busy

Hur uppdaterar man befintliga och nya priser i Busy? Lär dig hur du uppdaterar och justerar de olika priserna i Busy.

I denna guiden kommer vi att gå igenom hur man kan uppdatera och justera priser i Busy. Detta kan vara relevant om ni behöver justera befintliga priser på projekt, till exempel inför det nya året. Hur ni gör detta beror på vad som styr era timpriser idag.

Om du vill lära dig mer om hur timpriser styrs och sätts upp, kan du läsa vår hjälpartikel: Prisfunktion: Vilka priser gäller när?

Justera priser på arbetstyper

Om du har kontroll över projektens timpriser per arbetskategori, kan du enkelt justera befintliga och nya priser direkt på varje arbetskategori.

Gå först till arbetstypen som du vill ändra priset på i listan över arbetstyper. Skriv sedan in det nya timpriset och klicka på "Spara".

Där kan du välja om det nya timpriset endast ska gälla för nya projekt, eller om det också ska ändras på befintliga projekt.

Om du väljer att även ändra priser på befintliga projekt, kommer du att bli ombedd att välja vilka projekt det ska gälla för (1), samt vilket datum ändringen ska börja gälla från (2). Klicka på "Spara timpris" (3) för att uppdatera priset på både nya och befintliga projekt/timmar.

Obs: När du väljer en startdatum för timpriset kommer tiderna före detta datum att behålla det gamla priset, medan tiderna efter datumet kommer att få det nya priset.

Justera priser för användare

Om du ansvarar för att hantera timpriserna per användare, kan du gå in på varje enskild användare för att justera befintliga och nya timpriser som är kopplade till användaren.

När du anger ett nytt timpris för varje enskild användare och klickar på "Spara", öppnas ett fönster där du kan välja om timpriset endast ska gälla för nya projekt eller även för befintliga projekt.

Om du väljer att ändra timpriset på befintliga projekt, kommer du här att få möjligheten att välja vilka projekt det ska gälla för, precis som med timpriser per arbetskategori, samt ange från vilket datum ändringen ska träda i kraft.

Justera priser på projektnivå

Om du har satt ett fast timpris som gäller för alla timmar på projektet, kan du enkelt gå in på projektinställningarna för att justera timpriset både för nya och befintliga timmar.

Genom att ange det nya timprisen för projektet och klicka på "Spara", kommer du att få alternativet att välja om det nya timprisen ska gälla för alla befintliga timmar eller om den ska träda i kraft från en specifik datum. Tiderna före detta datum kommer att behålla det gamla priset.

Om du har några frågor eller behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss via vår supportchat längst ned till höger på sidan!