Lär mer om rapporter i projektmodulen

Här kan du lära dig mer om de olika rapporterna som finns under projektmodulen.

Projektlista

Rapporten ger en översikt över projekten i 24SevenOffice. Du kan antingen söka på alla projekt och få en komplett översikt genom att klicka på Kör filter, eller fylla i ett eller flera sökkriterier. Här kommer en förklaring av de olika sökkriterierna.

Namn

Vid sökning på projektnamn måste hela ordet skrivas in. Om ett projekt heter "Ledermöte 2014" kommer inga träffar att hittas om endast "Leder" skrivs in i sökfältet för namn, då måste "Ledermöte" eller "Ledermöte 2014" skrivas in.

I detta fält kan du också ange ett specifikt projektnummer för att undvika att skriva in samma projektnummer i både från- och till-fältet.

Nummer

Du kan ange projektnummer från och till här. Du kan bara ange ett startnummer för att se alla projektnummer från exempelvis 2000 och framåt. På samma sätt kan du ange ett slutnummer för att se alla projektnummer upp till nummer 1000. Eller välja att se alla projektnummer mellan 1000-2000 genom att ange både start- och slutnummer.

Datum

När du anger datum här, innebär det att rapporten söker efter alla projekt som skapades inom dessa datum. Om du bara anger en startdatum och väljer "Använd startdatum", kommer du att få träff på alla projekt med startdatum från den angivna dagen, inte projekt med exakt detta datum. Om du bara väljer slutdatum kommer du att se alla projekt med slutdatum före den angivna dagen.

Om du anger både en start- och slutdatum och väljer "Använd startdatum", kommer alla projekt med en startdatum mellan start- och slutdatum att väljas.

Genom att ange både start- och slutdatum och väljer "Använd slutdatum" kommer alla projekt med ett slutdatum mellan start- och slutdatum att väljas.

Egenskaper

• Välj ledare
    Tryck på sökknappen för att lägga till projektledare, och sedan får du träff på projekt med den eller de valda projektledarna.
  • Välj ägare till kunden
    Ange namnet på en kundägare i sökfältet. Detta är kunden som äger i CRM, och sökningen i rapporten kommer att hitta de projekt som är kopplade till personen som äger kunder i CRM och är knutna till projekt.
  • Alla statusar
    Sökningen är till för att hitta projekt med statusar som är angivna under Egenskaper-fliken för varje enskilt projekt. Om ingen status har satts för ett projekt kommer du inte kunna hitta det med detta sökkriterium. Statusarna hanteras i projektinställningarna på startsidan för projektmodulen.
  • Välj deltagare
    När du lägger till deltagare i ett projekt kan du ange en eller flera personer. Om du lägger till flera deltagare kommer resultaten att visa vilka projekt varje deltagare är involverad i. Det är viktigt att notera att deltagarna inte nödvändigtvis behöver vara med i samma projekt, utan de kan vara engagerade i olika projekt.
  • Alla typer
    Detta fält avser projekttyp. Projekttyper läggs till i projekt under fliken Egenskaper. Om ingen typ har angetts för ett projekt, kommer du inte att kunna hitta projektet med detta sökkriterium. Typerna hanteras i projektinställningarna på startsidan för projektmodulen.
  • Underkategorier
    Om du vill specificera underkategorier för varje projekt kan du göra det i fliken Egenskaper för projektet. Om inga underkategorier har angetts för ett projekt kommer du inte kunna hitta det med detta sökkriterium. Underkategorierna hanteras i projektinställningarna på startsidan för projektmodulen.

Datafiltrering

Datafiltret för start- och slutdatum gäller endast för vissa fält i rapporten. Vilka projekt som ska listas i rapporten väljs i fälten under namn, nummer, datum och egenskaper, medan datafiltret bestämmer vilken information som ska visas.

Datafiltret hämtar data baserat på startdatum och slutdatum för uppgifter i projekten, timmar och kostnader för den aktuella perioden, och så vidare. Med andra ord, all data som är registrerad för projekten under tidsramen för datafiltret som visas i dessa kolumner.

Åtgärder

1. Tryck på knappen "Kör filter" för att köra rapporten och tillämpa de sökfilter du har valt. För att kunna köra filtret måste du ha angett minst ett sökkriterium.
  2. Funktionen "Visa snabblista" används för att visa en rapport över projekten på din snabblista i projektmodulen.
  3. Klicka på "Visa direktlänk" för att se den direkta länken till rapporten.
  4. Skriv ut
  5. Exportera till Excel
  6. Längst ned till höger hittar du <välj kolumner>. Här kan du se alla tillgängliga kolumner.
  7. Placera muspekaren över kolumnrubriken för att se beräkningen.

Om du vill att listan ska visa alla projekt som är bokförda under en viss period, måste du använda liknande sökkriterier som visas i bilden här.

Längst ned till höger hittar du snabbhjälp, där kan du få en översikt över de olika kolumnerna och den information de hämtar.