Lär mer om hantering av långtidsfrånvaro, ledighet och deltid i Busy

Ta itu med att anställda blir uppsagda, har en förlängd sjukskrivning eller generellt vill minska kapaciteten under en period.

Ibland har anställda frånvaro under längre perioder. I Busy finns huvudsakligen två sätt att hantera detta på.

Logga tid för frånvaro under rätt arbetskategori

Om det är viktigt att all frånvaro syns i rapporterna, eller om frånvaron sträcker sig över en kortare period (0-3 veckor), rekommenderar vi att lösa detta genom att skapa en arbetskategori för "Ledighet" i det interna projektet. Gå sedan till planeraren, dra över den period du vill registrera för, välj varaktighet per dag och välj rätt arbetskategori.

Skapa en tillfällig arbetsvecka

Om frånvaron sträcker sig över en längre period är det möjligt att skapa en tillfällig arbetsvecka för användaren. Börja med att navigera till den anställdes tidbankinställningar.

Ta bort "Använd standard för arbetsområde" och välj "Lägg till arbetsvecka". Välj sedan start- och slutdatum, och tryck på "Ny arbetsvecka".

Slutligen tar du bort markeringen för dagarna då personen inte ska jobba, eller justerar veckan för att passa den anställdes frånvaro. Tryck sedan på "Spara", och den anställde behöver nu inte längre registrera tid under den perioden.

Ändra arbetsprocent

Om du har anställda som behöver arbeta på andra tider än företaget kan detta justeras i den anställdes tidsbank. Följ samma steg som för att skapa en tillfällig arbetsvecka som nämnts tidigare. Skillnaden är att här ändrar du den anställdes kapacitet för en period eller permanent.

Genom att klicka på "Lägg till arbetsvecka" får du möjligheten att ange en start- och slutdatum. Välj datumet då den nya arbetsprocenten ska börja gälla, och om det finns en slutdatum som är bestämt. Om det inte finns någon slutdatum, låt det stå som "Ingen slutdatum".

Du kan justera den anställdes arbetstid och kapacitet för den aktuella anställningsprocenten. Detta görs genom att markera vilka dagar personen ska vara ledig eller genom att ändra start- och sluttid samt kapacitet för varje dag. När du är klar, klicka på "Spara".