Lär mer om korrigering i attesteringen

Om du får felmeddelanden vid bokföring när du bokför via attesterade bilagor, måste du göra ändringar i attesteringen för att kunna bokföra bilagan.

Vi håller för närvarande på med att uppdatera och förbättra artikeln du tittar på för att säkerställa att vi ger dig den mest aktuella och bästa informationen möjligt i vår kunskapsbas.

1. När ett bilag ligger under godkända bilag i bokföring innebär det att kontering har utförts i attesteringen.

2. Vi ska nu gå igenom ett exempel på hur du kan korrigera detta när felet har uppstått. I det här exemplet har vi fått ett felaktigt bokföringsproblem på grund av att verifikationsarten saknas.
    Det går inte att lägga till detta i bokföringsvyn, så vi behöver gå in i attesteringen för att inkludera verifikationsarten.

3. Navigera till Attestering och välj alternativet "alla".
    Klicka sedan på det aktuella stämpelnumret och konteringsinformationen.

4. Det syns tydligt att verifikationsarten saknas på konteringsraderna.
    Navigera till fliken "Historik" och lägg till dig själv som attestant.

5. Välj alternativet "mina" och klicka på stempelnumret igen.

6. Gå till fliken "Konteringsinformation" och fyll i verifikationsarten på de rader där den saknas.
    Slutligen godkänner du stempelnumret igen.

7. När du går till bokföring - godkända verifikationer nu kommer du att se att verifikationsarten har blivit tillagd. Nu kan du fortsätta med att bokföra det.

I attestering - konteringsinformation har du även möjligheten att ta bort raderna. Genom att göra detta kan du sedan hämta upp stempelnumret i en ny bunt i bokföring och bokföra det på vanligt sätt.